Kuzey Çin’de 2 Bin Yıl Öncesine Ait 445 Mezar Kazıldı

Yerel arkeolojik yetkililere göre, Çin’in kuzeyindeki Shanxi Eyaleti’nde tarihi 2 bin yıldan daha eskiye uzanan toplam 445 mezar kazıldı ve bu, o dönemin cenaze törenleri ve diğer uygulamalarının incelenmesi için değerli veriler sağlıyor. 



Savaşan Devletler Dönemi’ne (MÖ 475-221) ait mezarlar, Linfen Şehrindeki Xuezhuang Köyü’nün yaklaşık 500 metre kuzeyinde bulundu. Shanxi eyaleti arkeoloji enstitüsü liderliğindeki kazı çalışmaları bir yıldan fazla süredir yürütülüyor.

Enstitü araştırmacılarından Duan Shuanglong’a göre mezarlar küçük veya orta büyüklükte olup, aralarında bronz eşyalar, demir mutfak eşyaları, çömlekler, yeşim taşı ve kemik eşyaların da bulunduğu 700'den fazla kültürel eser gün yüzüne çıkarıldı. Duan, bulguların Savaşan Devletler Dönemi’nden Qin Hanedanlığı’na (MÖ 221-207) kadar olan kültürel evrimi anlamak için yararlı olduğunu düşünüyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.