Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak terör Hadise bugünün gündemi elazığ palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mardin

Xi: Çin Tarzı Modernleşme Sürecinde Daha Güzel Bir Xinjiang İnşa Edeceğiz

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin tarzı modernleşme sürecinde daha güzel bir Xinjiang inşa edileceğini belirtti. Xi Jinping, Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin merkezi Urumçi kentini ziyaret etti. 



Cumhurbaşkanı Xi, Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi ve Xinjiang Üretim ve Yapılandırma Birliği’nin çalışma raporlarını dinledikten sonra yaptığı açıklamada, Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) Xinjiang’a dönük idari politikalarının kapsamlı ve isabetli şekilde yerine getirilmesi, Xinjiang’ın ülke genelindeki stratejik statüsüne önem verilmesi gerektiğini belirtti. 

Xi Jinping, Xinjiang’da hukuki yönetim, ulusal dayanışmanın güçlendirilmesi, kültürel iletişim ve halkın refahının artırılması çalışmalarına odaklanılacağını ifade etti. 

Xi, Çin tarzı modernleşme sürecinde hem uyum ve refah içinde bulunan hem de ileri medeniyete ve iyi bir ekolojik çevreye sahip Xinjiang’ı inşa edeceklerini dile getirdi.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.