Xi’den Siber Güvenlik Vurgusu: Tüm Olanaklar Kullanılmalı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, kısa süre önce siber güvenliğin güçlendirilmesi ve bilişimle ilgili çalışmaların ilerletilmesi gerektiğini söyledi.



Xi Jinping, verdiği talimatta, Çin Komünist Partisi 18. Ulusal Kongresi’nin düzenlenmesinden bu yana geçen sürede, Çin’de siber güvenlik ve bilişim alanındaki çalışmalarda önemli başarılar elde edildiğinin altını çizdi.

Yeni dönemde siber güvenliğin ve bilişimin öneminin arttığına dikkat çeken Xi, ‘‘Yeni dönemde Çin’e özgü sosyalizm düşüncesinin rehberliği altında, güçlü bir internet ülkesinin inşası için tüm olanaklar kullanılmalı, sosyalist modern ülke kapsamlı şekilde inşa edilmeli ve Çin ulusunun yeniden şahlanmasına katkı sağlanmalı.’’ ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.