Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer çin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi

AES’ Ten Öğretmenlik Meslek Kanunu Hakkında Açıklama

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklamalarda bulundu. 

AES Genel Başkanı Öğretici’nin açıklamaları şöyle:

“Anayasa Mahkemesi Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal davasını 13 Temmuz Perşembe günü görüşecek. ÖMK hiç bir öğretmene sorulmadan, hiç bir paydaştan görüş alınmadan, TBMM ilgili komisyonunda tüm itirazlara rağmen geçmişti. Öğretmenler odasında ayrım oluşturan bu düzenleme ile öğretmenlere en büyük zararı “yaptım oldu” anlayışı ile hareket eden, öğretmenlere ve paydaşlara kulak tıkayan Milli Eğitim Bakanlığı vermiştir.

 2005 yılında yine benzer sınav yapılmış ve Anayasa Mahkemesi iptal etmişti. Aradan geçen sürede mağdur olan yine öğretmenler olmuştu. Geçmişte yaşanan mağduriyetin yaşanmaması için MEB Anayasa Mahkemesi kararı sonrası paydaşlar ile birlikte bu kanunu yeniden ele almalıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.