Öne Çıkanlar Hakkari AİLE terör bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hadise milli savunma bakanlığı gündem özeti çin abd terörist

Öğretici: “Yeni Milli Eğitim Bakanı’nın İlk İşi Paydaşlarla Meslek Kanunu’nu Yeniden Ele Almak Olmalıdır”

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici yeni Milli Eğitim Bakanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamaları şöyle;

“Yeni açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Milli Eğitim Bakanı olarak eski MEB müsteşarı Yusuf Tekin yer aldı. Öncelikle Sayın Tekin’e başarılar diliyorum.

Başta öğretmenler olmak üzere eğitimin ve eğitim çalışanlarının birçok sorunu bulunmaktadır. Toplumu yakından ilgilendiren bu bakanlık önem arz etmektedir.

Öncelikle kalabalık bir grup olan eğitim camiasının sorunlarını yakından dinlemek ve ona göre çözümler üretmek gerekir. Öğretmenlik Meslek Kanunu olarak çıkarılan yasa ne yazık ki meslektaşlarımızın sorunlarını çözmekten uzaktır. İlk günden itibaren bir paydaş olarak uyarmış, öğretmenlerin taleplerini dile getirmiş ve eksiklikleri söylemiştik. Ne yazık ki hiçbir paydaştan görüş alınmadan yaptım oldu anlayışı ile hazırlanan yasa birçok soruna da yol açmıştır.

Yeni Milli Eğitim Bakanı’ndan beklentimiz öncelikle paydaşları da sürece dahil ederek yeni bir Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hazırlanmasıdır. Öğretmenlerin yetiştirilmesinden, atanmasından, görevde yükselmesinden, çalışma şartlarından ve emekliliğine kadar olan süreci içinde barındıracak Meslek Kanunu elzemdir.

Bunun yanında hem öğretmenlerin, hem eğitim çalışanlarının hem de çocuklarımızın geleceği için yapılacak tüm çalışmalarda Anadolu Eğitim Sendikası olarak geçmişte olduğu gibi paydaş olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.