Öğretici: YÖK İlk Adımı Attı Ama Çözüm Yönetmelikte

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici üniversitedeki idari personellerin yer değiştirmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. YÖK'ün resmi yazısının önemli olduğunu ama sorunun tamamen çözülmesi için yer değiştirme yönetmeliğinin çıkarılması gerektiğini ifade etti. 


Öğretici’nin açıklamaları şöyle;     
“YÖK'e bağlı üniversitelerde idari kadrolarda görev yapan devlet memurlarının üniversiteler arası yer değiştirmelerinde/nakillerinde dikkate alınacak bir yönetmelik bulunmamaktadır.
Bu nedenle idari personellerin yer değiştirmeleri, mazeretleri nedenleriyle mazeretinin bulunduğu yere geçmeleri çok zordur. İki üniversite arasında muvafakat ve rektörün isteğine bırakılmaktadır.
Şimdi YÖK bununla ilgili tercih işlemi başlatmıştır. Sorunun kökten çözülebilmesi için yer değiştirme yönetmeliği çıkarılarak rutin dönemlerde bu yer değişikliği kalıcı olarak çözülmelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.