“Öğretmen Atamasında Tasarruf Var, Eğitici Eğitiminde Beş Yıldızlı Otel Var!”

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Sekreteri Nihat Örs, MEB’in bir taraftan öğretmen atamasında tasarrufa giderken, personel servisleri kaldırılırken, diğer taraftan maarif modeli eğitici eğitimlerini beş yıldızlı otellerde yapmasına tepki göstererek, "Milli Eğitim Bakanlığı kendi tasarruf genelgesine kendisi uymuyor." dedi.

Örs, açıklamasında şöyle dedi:

 "Tasarruf tedbirleri kapsamında il milli eğitimlere gönderilen yazıda çalıştay, sempozyum, hizmet içi eğitim gibi faaliyetlerin en ekonomik yerde yada bakanlık tesislerinde yapılması istenirken maarif modeli eğitici eğitimlerinin beş yıldızlı otellerde yapıldığı bilgisi bizlere ulaştı. Bu nasıl izah edilebilir? MEB, kendi genelgesini kendisi uygulamaktadır. Okul sıralarının tamir edilmesini, kağıt kullanımına dikkat edilmesini, derslik kullanımında tasarruf yapılmasını, okul binalarının ortak kullanımının değerlendirilmesini isteyen MEB, kaynaklarını eğitimdeki, okullardaki ana ihtiyaçlarda kullanmalıdır.

Atama bekleyen  meslektaşımız 68 bin atama yerine 20 bin atama ile tasarruf tedbirlerine takılmışken, ek ders ücretlerinin arttırılması bile tasarruf sebebiyle başka bahara kalmışken , beş yıldızlı otellerde eğitim vermek, kaynakların nasıl heba edildiğinin göstergesidir. Kaldı ki müfredata yapılan itirazların nasıl değerlendirildiği bile bilinmemektedir. Bu durum da maarif modeli eğitici eğitimin yangından mal kaçırır gibi yapılması ileride yaşanacak sıkıntıların da habercisidir. MEB, ele verir talkını kendi yutar salkımı hesabı çelişkiler Bakanlığı olmaya devam ediyor. Kaybeden eğitim oluyor. "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.