Öne Çıkanlar milli savunma bakanlığı Dokunulmazlık galatasaray meteoroloji kilise chpli vekil atatürk portresini çöpe attı evlilik öncesi eğitim programı ahmet misbah deircan Celta Vigo antalyaspor 17 Temmuz 2024 Gündem Özeti kemal kılıçdaroğlu

“Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM'ye Gelmeden Paydaşlarla Birlikte Ele Alınmalıdır”

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici’nin açıklamaları şöyle;

“Öğretmenlere Müjde Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarıyoruz dediler; kapalı kapılar ardında hazırlanan, toplam 12 madde ancak amaç, kapsam ve içerik maddeleri çıkınca geriye öğretmeni ilgilendiren sadece 3 maddelik çalışmayı meslek kanunu diye sundular. Paydaşların tüm itiraz ve söylemlerine rağmen noktası değişmeden olduğu gibi kanunlaştı. Şimdi AYM iptal kararından ötürü tekrar değişecek ve eklemeler yapılacak. Görüşler istendi ancak yine içeriğinde neler olduğu belli değil ve muhtemeldir ki TBMM'ye gelince herkes öğrenecek. Sonra eksik ve hatalı tarafları yine paydaşlar söyleyecek ama muhtemeldir ki noktası dahi değişmeden olduğu gibi kabul edilecek. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir! ÖMK TBMM'ye gelmeden paydaşlarla birlikte ele alınmalıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.