Öne Çıkanlar gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Anket tesk genel başkanı bendevi palandöken merkez bankası hava durumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çin pkk Batuhan Sert aydın Antalyaya ilk 8 ayda kaç kişi ziyaret etti

Ezine Peyniri’ne AB Tescili

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ezine Peyniri’nin AB nezdinde tescillendiğini duyurdu.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, TÜRKPATENT tarafından sürdürülen, “Uluslararası Coğrafi İşaret Seferberliği” meyvelerini vermeye devam ediyor. Son olarak Ezine Peyniri de AB’den coğrafi işaret aldı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Bakan Kacır, “Kıymetli ilimiz Çanakkale'nin seçkin lezzetlerinden Ezine Peyniri de Avrupa Birliği’nde tescillenerek 18. tescilli coğrafi işaretimiz oldu. Bu tescil, sadece bir lezzetin değil, aynı zamanda sürdürülebilir üretim ve ekonomik kalkınma vizyonumuzun da bir yansımasıdır. Coğrafi işaretlerimizin artan sayısı, Türkiye'nin dünya üzerindeki gastronomik ve kültürel etkisini pekiştiriyor. 45 coğrafi işaretimizin de AB tescil süreci devam etmektedir. AB’den tescilli ilk Türk peynirimiz, ülkemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.


Ezine Peyniri, AB nezdinde tescillenen 18. coğrafi işaret oldu.


AB nezdinde tescillenen diğer coğrafi işaretli ürünler ise şu şekilde:

1. Gaziantep Baklavası
2. Aydın İnciri
3. Malatya Kayısısı
4. Aydın Kestanesi
5. Milas Zeytinyağı
6. Bayramiç Beyazı
7. Taşköprü Sarımsağı
8. Giresun Tombul Fındığı
9. Antakya Künefesi
10. Suruç Narı
11. Çağlayancerit Cevizi
12. Gemlik Zeytini
13. Edremit Zeytinyağı
14. Milas Yağlı Zeytini
15. Ayaş Domatesi
16. Maraş Tarhanası
17. Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini
18. Ezine Peyniri

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.