Öne Çıkanlar ırak terörist pkk fetö cumhurbaşkanı erdoğan ICBC) Asena TarımGFE spk tsk tbmm İsrail

KOBİDER Başkanı Özgenç: “Taksim 1 Mayıs’la Özdeş Değildir!”

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, 1 Mayıs’ın ısrarla Taksim’de kutlanılmak istenmesi yasak olduğu halde her yıl olduğu gibi bu yıl da gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Yetkililerin Taksim'in defalarca 1 Mayıs'a uygun olmadığını açıklamasına rağmen bazı sendika temsilcileri ile CHP Sözcüsü Deniz Yücel’in, "Biz Taksim'den vazgeçmiyoruz." sözleri ve İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de "1 Mayıs'ta Taksim'e!” çağrıda bulunması provokasyona davettir.

Zira; İstanbul'da toplantı ve gösteri yürüyüş alanları bellidir. Bazı kesimlerin Taksim Meydanı'nda ısrarlı olmaları manidardır.  Kaldı ki; Taksim, 1 Mayıs'ın kutsal mekânı değildir. Dolayısıyla bazı sendikaların ve CHP'nin 1 Mayıs'ta Taksim ısrarı gereksizdir.

HER YIL 1 MAYIS’TA TAKSİM GERGİNLİĞİ ÇIKARMANIN GEREĞİ YOK!

KOBİDER Başkanı Özgenç, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın nerede kutlanacağı tartışmalarının gündemi meşgul etmektedir. Böyle suni gündemler oluşturarak ülkemiz boş ve anlamsız tartışmalar ile gündem saptırılmamalı. Ülkemizde terörü sonlandırmak için barış rüzgarları eserken Taksim'de gösteri yapmakta ısrar etmek ideolojik bir direnç gösterme durumudur.

1 Mayıs kutlama tartışmalarına baktığımızda bazı devrimci çevrelerin ve Ana muhalefet partisinin hiç gereği yok iken Taksim’e çıkmaktan yana olduklarını görüyoruz. Öncelikle belirtmek isterim ki, Taksim, 1 Mayıs'ın kutsal mekânı değildir. Maalesef bazı kesimlerin her yıl olduğu gibi bu yılda hedefi Taksim'dir. Birtakım çevrelerin "İstanbul'da 1 Mayıs'ı Taksim 1 Mayıs Alanı'nda kutlayacağız' demelerini anlamak mümkün değil.

Biz KOBİDER olarak; işçi sınıfının değerlerine ve mesajlarına sahip çıktıklarını söyleyenlerin gaye ve amaçları için meydanı mutlaka savunulması gereken bir mevzi olarak görmemesi ve Taksim'de ısrar etmemeleri gerektiğini söylüyoruz.

TAKSİM'DE KUTLAMA YAPILAMAZ OLDUĞU NETTİR!

“Taksim Meydanı, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında belirlenen yer ve güzergâhlar arasında bulunmamaktadır. Bu nedenle, Taksim Meydanı ve çevresinin konumu itibari ile toplantı ve gösteri yürüyüşü için uygun olmadığı, araç ve yaya akışının çok yoğun olduğu, güvenlik tedbirlerinin alınmasını zorlaştıracağı ve kişi hak ve özgürlüklerinin korunmasında zafiyet oluşturabileceği aşikardır”

TAKSİM MEYDANI MİTİNG ALANI DEĞİLDİR. İLLEGAL YAKLAŞIMLAR PROVOKE EDEBİLİR!

Eğer Taksimde sadece işçi sendikalarına burayı miting yapmak üzere verildiği andan itibaren, bu her kuruluşun miting yapma hakkını doğurur. Dolayısıyla 1 Mayıs veya benzeri bir etkinlikte Taksim Meydanı miting alanı olarak tahsis edilirse yarın partiler de orada haklı olarak miting yapma hakkına sahiptir, vakıflar da dernekler de... Hepsi orada miting ve gösteri yapma hakkına sahip olacaktır. Sonuç itibarıyla 1 Mayıs için Taksim’de ısrar etmek geçmiş yıllarda olduğu gibi yeniden olabilecek olaylara davetiye çıkarmaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.