Öne Çıkanlar tesk Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan çiftçi gündem başlıkları galatasaray Haydarpaşa Lisesi Uzm. Dr. Selda Yılmaz Cumhurbaşkanlığı kabinesi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş filistin rusya devlet başkanı vladimir putin tesk genel başkanı bendevi palandöken

Öğretici: “Kamu Çalışanları Yoksulluk Sınırı Altında Eziliyor, Sesini Duyan Var Mı?”

BASK ve Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici yoksulluk sınırı altında kalan memur maaşları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Öğretici’nin açıklamaları şöyle;

“Türk-İş tarafından 35 yıldan bu yana düzenli olarak yapılan "Açlık ve Yoksulluk" sınırı verilere göre, Temmuz ayında Açlık sınırı 11.658,05 TL, Yoksulluk sınırı ise 37.974,11 TL oldu.
Ortalama kamu görevlisinin maaşı 22,419 TL iken kamu çalışanlarının aldıkları ücret yoksulluk sınırının altındadır. Her ay artarak yukarıya çıkan yoksulluk sınırı Ocak ayına gelmeden 40.000 TL'nin üzerinde çıkacaktır.

Hal böyle iken, 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme arefesinde Yetkili olarak masaya oturan MEMUR SEN'in teklifi ile kamu çalışanları hayal kırıklığına uğramıştır. 6 dönemdir yetkili olarak masaya oturan konfederasyon şimdiye kadar istediğinin ancak yarısını alabilmiştir. Bu toplu sözleşmede MEMUR SEN istediğinin tamamını alsa bile Ocak ayında en düşük memur maaşı ancak 29 bin TL olacaktır. 

Ocak ayında 40-45 bin TL bandında olacak Yoksulluk Sınırı için MEMUR SEN'in bu teklifi kabul edilemez! Muhtemeldir ki Kamu İşveren Heyeti yine yetkili konfederasyonun istediğini vermeyecek, yarısına yakın bir artışta uzlaşma sağlanacaktır. Bu durumda ise en düşük memur maaşı Ocak ayındaki yoksulluk sınırının ancak yarısına yakın ücret alabilecektir.

BASK olarak talebimiz; bugünün değil, Aralık ayındaki Yoksulluk Sınırı tutarı ne ise Ocak ayındaki en düşük maaş o olmalıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.