Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk yapı kredi

Palandöken, “Enerji Tasarrufu Milli Bütçemizi Korur”

Enerji Verimliliği Haftası ile ilgili yazılı bir mesaj yayınlayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “En önemli enerji kaynaklarından petrolün yüzde 90’dan fazlasını, doğal gazın yüzde 98’i, elektriğin yüzde 50’sini ithal ettiğimiz unutulmamalı. Ülkemizin en yüksek ithalat bedeli enerji ithalatı. Bu yüzden enerji verimliliği, enerji tasarrufu konusunda milli bir bilinç oluşmalı” dedi.

“ENERJİ SAVURGANLIĞINDAN VAZGEÇELİM”

Hiçbir enerji kaynağını har vurup harman savuracak ya da verimsiz şekilde heba edecek noktada olmadığımızı hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Günümüzde enerjide verimlilik, ihtiyaç kadar kullanma, tasarruf etme, yenilenebilir enerji kaynaklarından doğru faydalanma gibi konular ekmek su kadar hayati bir önem taşıyor. Hem kendi cebimizi hem ülkemizin bütçesini düşünerek, damlayan musluğu tamir ettirmek, lüzumsuz yere yanan lambaları kapatmak, enerji tasarruflu ampul kullanmak, binaya ısı yalıtımı yaptırmak gibi basit ama etkili davranışlar milli görevimizdir. Bununla birlikte hem enerji kullanım bedellerinin düşmesi hem de enerji verimliliği için ülkemizin güneşli ve rüzgârlı bir coğrafi yapıya sahip olması avantaja çevrilerek, enerji politikaları da bu yönde artırılmalı. Enerji Tasarrufu ya da Enerji Verimliliği Haftasının milli bir bilinç oluşturmasını ve bu duyarlılığın yılın 365 günü korunmasını diliyorum” şeklinde belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.