Halkbank’ın Aktif Büyüklüğü 2,2 Trilyon TL Seviyesine Yükseldi

Halkbank, köklü bankacılık tecrübesi, güçlü likidite yapısı ve müşteri memnuniyetini merkeze alan hizmet anlayışıyla 2023’ün son çeyreğinde de büyümesini sürdürdü. 2022 yıl sonuna göre aktif büyüklüğünü yüzde 57,7 artışla 2,2 trilyon TL seviyesine taşıyan Banka, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 1,9 trilyon TL katkı sağladı. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Güçlü finansal altyapımızla, KOBİ’lerimizin, esnaf ve sanatkârımızın, girişimcilerimizin yanında olmaktan, ekonomimizi büyütmek için çalışmaktan ve ülkemizin kalkınma hamlesine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 

 

Halkbank, 2023’ün son çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. 2023 yıl sonunda aktif büyüklüğünü 2022 yıl sonuna göre yüzde 57,7 artışla 2,2 trilyon TL seviyesine ulaştıran Banka, bu dönemde toplam kredi büyüklüğünü ise; yüzde 61,6 artışla 1,9 trilyon TL’ye yükseltti. Köklü bankacılık anlayışıyla milli ekonomiye olan desteğini sürdüren Halkbank’ın bu dönemdeki özkaynakları 2022 yıl sonuna göre yüzde 42,9 oranında artarak 128,4 milyar TL oldu. 

 

Küresel ekonominin, resesyon endişeleri ve finansal göstergelerdeki dalgalanmalarla geçirdiği bir dönemi; ülkemizin dirençli ekonomisi, güçlü liderliği ve rekabet avantajıyla büyüyerek geride bıraktığının altını çizen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Ülkemiz ekonomisi, ekonomi yönetimimizin kararlı tutumu ve bankacılık sistemimizin güçlü altyapısı sayesinde küresel ekonomiden kaynaklanan negatif etkilerden en az düzeyde etkilenmiştir” dedi. 

“Ekonomideki istikrarlı adımların olumlu sonuçlarını görmeye başladık” 

Ülkemizin bu istikrarlı büyümesinde kuşkusuz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen akabinde hayata geçirilen yapısal reformların ve kararlı ekonomi politikalarının önemli etkisi olduğunu belirten Osman Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk priminin (CDS), 2023’te olumlu bir ivme yakalayarak günümüzde 310 baz puan seviyesine gelmesi atılan adımların meyvelerini vermeye başladığının en net göstergelerindendir.” 

 

Halkbank üreten Türkiye’nin yanında  

KOBİ’lerin güvenli limanı olduklarının altını çizen Arslan, “Ülkemiz, istiklalden istikbale giden yolda bir asrı geride bırakırken; Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklanmış KOBİ’lerimizin, esnaf ve sanatkârımızın, girişimcilerin gayretiyle ekonomimizin güçlenmesine katkı sunmayı sürdüreceğiz. KOBİ kredileri büyüklüğümüz 2023’te 615,5 milyar TL’ye ulaşmıştır. KOBİ kredileri alanındaki yüzde 19 pazar payımız ile sektörümüzün lider KOBİ bankası olmaya devam etmekteyiz” dedi.

“Esnaf ve sanatkârın ihtiyaçlarını en iyi bilen Bankayız”

Halkbank’ın esnaf ve sanatkârların ihtiyaçlarını en iyi bilen banka olduğunu belirten Osman Arslan, “Bankamızın kuruluş harcında esnafımızın alın teri ve emeği var. Bugün bankamızda kredili esnaf sayımız 841 bin iken, esnaf kredi büyüklüğümüz ise 235,1 milyar TL’ye ulaşmış durumdadır” ifadelerini kullandı. 

  

“Geleceğin genç girişimlerini projelerimizle destekliyoruz”

Türkiye Yüzyılı’nda gelişen teknolojiyi takip ettiklerini, değişen koşullara uygun projeler üreterek, genç girişimcileri de sektör ayrımı yapmaksızın geniş bir yelpazede desteklediklerini söyleyen Osman Arslan, 2021 yılından bu yana kendi işini kurmak isteyen her yaştan ve eğitim düzeyinden 142 bini aşkın girişimciye 25 milyar TL kredi kullandırdıklarını vurguladı. Arslan, “Geleceğin girişimciliğini bugünden inşa etmek için Dijital Gelecekte Genç Girişimciler Vizyon Buluşması’nı ve Jet Luck Projesini hayata geçirdik. Halk Yatırım hizmeti olan kitle fonlama platformu “Fonlabüyüsün” ile girişimcilere ihtiyaç duydukları finansal kaynaklara kitle fonlarıyla erişim olanağı sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde de Yıldız Teknik Üniversitesi Startup House iş birliğiyle, HUBrica adını verdiğimiz bir girişim hızlandırma programına başlayacağız. Yakın zamanda ekosisteme yönelik buluşmalar ve seminerler düzenleyeceğimiz Girişimcilik Merkezimizi de hizmete sunacağız” dedi.

 

“Kadın girişimciliği oranını artırmak istiyoruz”

Halkbank’ın, kadın girişimciliğini desteklediğini belirten Arslan, “Sürdürülebilir kalkınma için öncelikli hedefimiz ülkemizde yüzde 14 düzeyinde seyreden kadın girişimciliği oranını dünya ortalaması olan yüzde 35 seviyesine çıkarmaktır. 2021’de hayata geçirdiğimiz Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi ile bugüne kadar, farklı meslek gruplarından 217 bin kadın girişimciye ulaşarak 57 milyar TL finansal destek sunduk” dedi.

 

Arslan, 2021’de başlattıkları Üreten Kadınlar Buluşmalarını, Üreten Kadınlar Yarışması ile Türkiye’nin en güçlü girişimcilik markalarından birine dönüştürdüklerini belirterek, “Üreten Kadınlar Değişken Fonu, İhracatta Kadın İzi Projesi ve Üreten Kadınlar Akademisi MasterClass Marka Eğitimleri, Kadınlar Liderler ve Girişimciler Vizyon Buluşması ile kadın girişimciliği ekosisteminin gelişmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Sözlerini Türkiye Yüzyılı vurgusuyla tamamlayan Arslan, şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 100’üncü, bankamızın 85’inci yılına ulaşmanın gururuyla girdiğimiz 2023 yılında, üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmiş bulunmaktayız. Halkın Bankası olarak, yeni ekonomi modelimiz ve Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda üretime, ihracata, istihdama ve yatırıma yönelik desteğimiz sürecek; tüm sektörlerde inovatif dönüşümle yerli ve milli kalkınma stratejilerinin ülkemiz ekonomisine katkı sunması için çalışmaya devam edeceğiz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.