Macaristan’in Ünlü Oda orkestrasi Anima Musicae Geliyor

Macaristan’ın ünlü oda orkestrası Anima Musicæ ve usta kemancı Gwendolyn Masin İstanbul’a geliyor.

Anima Musicæ Oda Orkestrası 17 Nisan Çarşamba tarihinde konser vermek üzere İstanbul’a geliyor. 2024 Macar-Türk Kültür Yılı kardeş etkinliği olarak İş Sanat’ın ev sahipliğinde İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek konserde, Macar asıllı, orkestranın Kurucu Müzik Direktörü ve başkemancısı Gwendolyn Masin kendine has üslubuyla orkestrayla aynı sahneyi paylaşacak.

2010 yılında Budapeşte'deki Liszt Müzik Akademisi öğrencileri tarafından kurulan Anima Musicæ Oda Orkestrası, kuruluşundan bu yana Budapeşte'deki Liszt Akademisi ve Macar Radyosu, Viyana'daki Musikverein, Pécs'teki Kodály Merkezi ve Sardinya'daki Teatro Verdi gibi önemli mekanlarda sahne aldı. Ayrıca Békéscsaba, Kecskemét, Pannonhalma, Sümeg, Szeged ve Üllő gibi Macaristan’ın birçok şehrinde müzikseverlerle buluştu. Győr, Pécs, Martonvásár'daki Brunswick Kalesi ve Miszla Kalesi'ne ise her yıl düzenli olarak performans sergiliyor. Orkestranın ustalık sınıfı serisi kapsamında Gyanógeregye'de ise her yıl yaz dönemi gerçekleştirdiği etkinlikler artık bölgenin sanatsal yapısının ayrılmaz bir parçası olarak görülüyor. Orkestra ayrıca Fransa, İtalya, Avusturya ve Almanya'daki performanslarıyla da değerli bir uluslararası üne kavuştu. Orkestra, Kristóf Baráti, György Déri, Zoltán Fejérvári, Sir James Galway, Béla Horváth, Péter Kiss, Csaba Klenyán, János Lackfi, Csaba Onczay, Polina Pasztircsák, Ferenc Rados, Ditta Rohmann, Imre Rohmann, János Rolla, Gyula Stuller, Izabella Simon, Dénes Várjon, István Várdai, Tamás Vásáry ve Andrea Vigh gibi saygın müzisyenlerle sahne aldı.

Günümüzün önemli konser kemancılarından ve klasik müziğin yenilikçi müzisyenlerinden Gwendolyn Masin aynı zamanda ödüllü bir yazar, müzikolog, eğitmen ve konuşmacı olarak birçok misyonu üstleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.