Öne Çıkanlar Covid19 Pandemi esnaf tesk Dokunulmazlık chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan KENAN DOĞULU ANTALYA gülben ergen tsk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Usta Oyuncu Murat Soydan Hayatını Kaybetti

Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Murat Soydan 84. yaşında hayatını kaybetti.

Murat Soydan kimdir?

Yeşilçam'ın yıldızlarından Murat Soydan, 2 Ekim 1940 tarihinde Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde doğdu.

Sanat hayatına sinemada 1966 yılında "Kolsuz Kahraman" adlı filmle başlayan Murat Soydan, 200'e yakın filmde rol aldı. Dizi filmlerde de oynayan sanatçı, bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptı. 1970'li yılların "Jön" oyuncularından olan Murat Soydan, birçok filmde Türkân Şoray ve Hülya Koçyiğit'le baş rolü paylaşmıştır. Murat Soydan, 2016 yılında hayatını ve filmlerini konu alan bir kitap çıkardı.

Murat Soydan 1966 yılında ''Perde'' Mecmuası'nın düzenlediği yarışmada birinci seçilmiş ve «Kolsuz Kahraman» filmiyle sinemaya başladı (1966).[8] ''Dünyanın En Güzel Kadını'', «Ayşem», «Yalan Yıllar», ''Kahveci Güzeli'', ''Sana Dönmiyeceğim'', 'Nisan Yağmuru'', ''Yarın Başka Bir Gündür'' gibi birçok filmin başrolünde oynayan, 1969 yılında İzmir’de 'Över' bahçesinde sahneye çıkan Murat Soydan ölümüne kadar filmlerde oynamıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.