TBMM Başkanı Kurtulmuş, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Galibaf İle Telefonda Görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, telefonda görüştüğü İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Muhammed Bager Galibaf’a, Kirman'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle İran halkına başsağlığı dileklerini iletti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, görüşmede, Türkiye’nin terörle uzun yıllardır mücadele ettiğini; terörün ülkeleri karıştırmak için kullanılan nasıl kirli birer maşa, terör örgütlerinin nasıl kirli birer araç olduğunu bildiklerini belirtti.

Terör çeteleri üzerinden halklara büyük acılar yaşatıldığını belirten Kurtulmuş, bölge ülkelerinin bu terör gerçeğini en iyi şekilde anlamak ve teröre karşı samimi bir işbirliği geliştirmek mecburiyetinde olduğunu vurguladı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarının da ele alındığı görüşmede, Kurtulmuş, bölge ülkelerinin ve Müslüman ülkelerin Filistin davasına verdiği desteği her alanda daha fazla artırması ve güçlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye olarak ilk günden itibaren Filistin’de önce acil bir ateşkes sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması konusunda her türlü diplomatik çabayı sürdürdüklerini bildiren Kurtulmuş, İsrail’in, işlediği savaş suçları sebebiyle uluslararası mahkemelerde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Kurtulmuş, İslam dünyasının kendi arasındaki parçalanmışlığı bir tarafa bırakarak Filistin davası için ortak bir siyasi şuur ve gayretle hareket etmesi, dünya halklarının mazlum Filistin halkına sahip çıkmasından hareketle de bir insanlık cephesini kurarak İsrail’i yalnızlaştırmak ve Filistin’le dayanışmanın artırılması gerektiğini belirtti.

Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) ve İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) çerçevesinde 10 Ocak’ta Tahran’da İran İslami Danışma Meclisi’nin ev sahipliğinde Filistin konusunda yapılacak toplantıda Türkiye’nin kuvvetli bir şekilde temsil edileceğini belirterek, bu toplantının başarılı geçmesini diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.