Öne Çıkanlar chp ankara tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam abd

Ağbal, Emekli Maaşında Yanlış Hesaplama İddialarını Yanıtladı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, emekli maaşlarında yanlış hesaplama yapıldığı iddialarına ilişkin, normalde böyle bir şeyin olmadığını ancak geriye dönük olarak BAĞ-KUR prim borçlularıyla ilgili, BAĞ-KUR'lularla ilgili birtakım geriye dönük borçlar çıkarılmış olması durumunda, bunu inceleyeceğini bildirdi.

“Taksitlerini Ödeyemeyip Sistemden Çıkanlarla İlgili Olarak Bir Hazırlığımız Var”

Maliye Bakanı Ağbal, Meclis Genel Kurulu’nda Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularına yanıt verdi. Ağbal, esnaftan vergi borcunu, prim borcunu yapılandırmak için 2014 Eylül ayında müracaat edip, ancak çeşitli nedenlerle taksitlerini ödeyemeyip sistemden çıkanlarla ilgili olarak bir hazırlık olduğunu belirterek, “İnşallah, sizlerin de katkılarıyla esnafımızın vergi ve prim borç yapılanmalarını yeniden ihya ediyoruz. Böylelikle bugün özellikle küçük esnafımızın vergi ve prim borçlarından kaynaklı sorunlarını çözüyoruz” dedi.

“BAĞKUR Primlerini 5 Puan Daha Düşük Ödeme İmkânına Kavuşacaklar”

Aynen çalışanlar bakımından getirilen 5 puan indirimini bu defa BAĞKUR'lular için getireceklerini ifade eden Ağbal, “Dolayısıyla, BAĞKUR prim borçlarını süresinde ödeyen vatandaşlarımız, esnafımız da normal ödeyecekleri BAĞKUR primlerini 5 puan daha düşük ödeme imkânına kavuşacaklar” değerlendirmesini yaptı.

Çek düzenlemesi hakkında da bilgi veren Maliye Bakanı Ağbal, “Yapmış olduğumuz yasal düzenlemede, özellikle çek lehtarı bakımından güven artırıcı tedbirler alıyoruz. Tasarıyla getirilen karekodlu çek müessesesi, özellikle çek lehtarlarını bir çek alırken çeki düzenleyen, keşide eden kişi bakımından daha fazla bilgi sahibi olması imkânına kavuşacak” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, BAĞ-KUR dul aylıklarında önemli düşmeler olduğunu ve bunların geriye dönük de borç çıkarıldığı, vatandaşın da büyük mağduriyet yaşadığını ifade etti.

Maliye Bakanı Ağbal da, “ ‘BAĞ-KUR'luların elde ettikleri gelirlerde bir düşüş meydana geldi’  dediniz ama onu normalde böyle bir şey yok ama geriye dönük olarak BAĞ-KUR prim borçlularıyla ilgili, BAĞ-KUR'lularla ilgili birtakım geriye dönük borçlar çıkarılmışsa -genel bilgi olarak söyleyeceğim- hani BAĞ-KUR emeklisi olmanın getirdiği bazı koşullar…” derken Ömer Fethi Gürer, “Hayır, öyle değil; maaşlarında hem düşme meydana geliyor hem geriye dönük beş yıllık kesinti… Birinin yaşı 87” karşılığını verdi.

Bakan Ağbal da,  “Onu bir inceleyeyim. Normalde biz yani her zaman için, bu senenin başında da BAĞ-KUR emeklileri, işçi emeklileri, memur emeklileri, bütün emeklilerimizin maaşlarını hem ocakta hem de temmuzda artırdık” dedi.

Ömer Fethi Gürer de, “Şimdi, Sayın Bakanım, Niğde'de deniyor ki: ‘Yanlış hesaplama yapılmış’ diyerek geriye dönük beş yıl üzerinden dul bayanların…” diyerek yerinden yanıt verdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal da, “Peki, o zaman ben Niğde üzerinde özel olarak bir araştırtayım, olur mu? Araştırır, arkadaşlar da bir çalışma yapıp bana verirlerse bu bilgiyi sizinle paylaşırım” cevabını verdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.