Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Aksakal: “Bu Durum Asla Kabul Edilemez, Edilmemelidir”

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Kesimine silah ambargosunu kaldırması, savaş eğitimi vermeye kalkışması ve adalarda silahlanmalarına destek vermesi üzerine bir açıklama yaptı.

DSP Genel Başkanı Aksakal açıklamasında;

“Türkiye, tarihsel bir dönemecin eşindedir.

Kendi kaderini tayin ettiği günden bu yana geçen yüz yıl içinde birçok badireyi bertaraf edebilmiş ise de bu kez küresel emperyalist sistemin gemi azıya aldığı açıkça görülmektedir.

Sürdürülmekte olan Üçüncü Paylaşım Savaşının 21.nci yüzyıl versiyonu gereği örtülü anlaşmalar çerçevesinde yaşadığımız “danışıklı döğüşler” her geçen gün Anadolu ve Trakya topraklarını tehdit eder boyutlara ulaşmaktadır.

Bir NATO Örgütü üyesi olarak ABD’nin terör örgütlerini doğrudan himaye etmesi, beslemesi ve güçlendirmesi, Güney Kıbrıs Rum Kesimine uyguladığı silah ambargosunu kaldırarak silahlı unsurlarına “savaş eğitimi” vermeye kalkışması, Yunanistan’ın uluslararası antlaşmaların hilafında burnumuzun dibindeki adaları silahlandırmasına destek vermesi esasen bu senaryoları hazırladığının ve oyun kuruculuğunu da yaptığının açık bir ispatıdır.

Bu durum asla kabul edilemez, edilmemelidir!

Türkiye bir müstemleke değildir. Zaman geçirmeden vaziyet almak mecburiyeti vardır. Vaki tehdit ve tehlikelere “akşam – sabah” tanımlamaları yaparak top çevirmenin bize ağır bedeller dayatabileceği gözden uzak tutulmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.