Öne Çıkanlar obezite Anadolu Sağlık Merkezi Drew Thomas Dramaturg Elif Solak Tokatlı Muratbey diyabet şanlıurfa TURİST Dragon Kapsülü Varis hastalığına işaret eden bulgular Dragunov keskin nişancı tüfeği Dream Games

Akşener: "Milletimiz İYİ Parti'yi 2028'de İnşallah İktidar Edecek"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çorum'da düzenlenen iftar programında konuştu. "Hür ve müstakil olarak girdiğimiz bu seçim; İYİ Parti olarak milletimizin tartısına çıktığımız bir seçim." diyen Akşener, İYİ Parti'nin kazandığı şehirlerde çalmayan, çaldırmayan, düşmanlık etmeyen, kutuplaştırmayan bir yönetim anlayışının hakim olacağını söyledi. Akşener, "Bu seçimlerde milletimizin tartısından gönül rahatlığı ile çıktığımızda; bütün geçler, kadınlar, emekliler, çiftçiler, köylüler, atanamayan öğretmenler, mülakat zedeler muhalefet nasıl yapılırmış görecek. Muhalefet nasıl milletin sesi olur ve iktidarı hizmet etmeye nasıl mecbur bırakırmış bütün milletimiz görecek ve inşallah 2028'de de İYİ Parti'yi iktidar edecek" dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı Merkez’de esnaf ziyaretlerinde bulundu, Eldivan’da vatandaşlarla buluştu. Ardından Çorum’da gerçekleştirilen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu.

“İYİ PARTİLİLERİN KAZANDIĞI BİR YEREL YÖNETİM ANLAYIŞINDA İYİ BELEDİYECİLİK YAPILACAĞINA BEN KEFİLİM.”

Meral Akşener, İYİ Partililere seslenerek 31 Mart’ta oy kullandıkları sandıkların başında olmalarını istedi; “Öncelikle İYİ Parti mensubu kardeşlerimden bir isteğim var. O da şudur; mutlaka sandıklara sahip çıkacaksınız. İlla görevli olmanız gerekmiyor oy kullandığınız sandıklarda eğer bir İYİ partili göremediyseniz orada siz kendinizi görevli ilan edeceksiniz, addedeceksiniz. Genellikle erkekler eşlerinin nereye oy kullandığını sormazlar, çünkü zaten dediğini yapar zannederler. Hiç de hayat öyle değil. Dolayısıyla erkek arkadaşlarımdan eşlerini ikna etmelerini, kadın arkadaşlarımdan da yine eşlerini ikna etmelerini; annelerini, babalarını, kardeşlerini ikna etmelerini rica ediyorum. Çünkü bu seçim hür ve müstakil olarak girdiğimiz, bizim İYİ Parti olarak 6 buçuk yıldır bir büyük mücadelenin neticesinde kendi kendimizi rahmetli Elçibey’in deyimiyle “özü başımıza” tartıya koyduğumuz, milletimizin tartısına çıktığımız, milletimizin teveccühünü talep ettiğimiz bir seçim. Yani bu seçimde iktidar değişmeyecek ama bu seçimde yerel yönetimlerde İYİ Partililerin kazandığı bir yerel yönetim anlayışında, iyi bir yönetim anlayışında, iyi belediyecilik anlayışında; o seçilen şehirlerde çalmayan, çaldırmayan, düşmanlık etmeyen, insanları birbirinin karşısına dikmeyen, kutuplaştırmayan, kavrayan, kucaklayan bir yönetim anlayışıyla iyi belediyecilik yapılacağına ben kefilim.”

“MİLLETİMİZ İNŞALLAH 2028’DE İYİ PARTİ’Yİ İKTİDAR EDECEK!”

Belediye başkanlıklarının ve belediye meclis üyelerinin alınmasının önemine dikkat çeken Akşener; “Biz bu seçimden İYİ Parti olarak milletimizin tartısından hakikaten gönül rahatlığıyla çıktığımızda; bütün gençler, bütün kadınlar, bütün emekliler, bütün çiftçiler, bütün köylüler, bütün atanamayan öğretmenler, bütün mülakatzedeler, hakları yenen gençlerimizin her biri görecek ki, esnaflarımız görecek ki muhalefet nasıl yapılırmış. Muhalefet nasıl milletin sesi olur ve iktidarı nasıl sizin haklarınızı vermeye, size hizmet etmeye mecbur bırakırmış. Bütün milletimiz bunu görecek ve inşallah 2028’de de İYİ Parti’yi iktidar edecek.” ifadelerini kullandı.

“SİYASET ESNAFI SEÇMENİN VELİNİMET OLDUĞUNU, MİLLETİMİZİN VELİNİMET OLDUĞUNU UNUTTU VE UNUTTURDU…”

Meral Akşener İYİ Parti olarak EYT’nin gündeme alınmasına ve çözülmesine katkıda bulunduklarını hatırlatarak konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Bu esnaf gezilerinin esas ana unsuru benim için milletin velinimet olduğunu ben başta olmak üzere bütün siyasilere duyurmaktı. Çünkü esnaf dükkânlarında müşteri velinimettir. Müşteriyi memnun etmek sizin için önemlidir, doğru mu? İşte siyasette de seçmen budur ama siyaset esnafı seçmenin velinimet olduğunu, milletimizin velinimet olduğunu unuttu ve unutturdu. Onun için de her konuda çırak çıkıyorsunuz.”

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI ASGARİ ÜCRET KADAR YAPACAKSIN, 11.000 TL SEYYANEN ZAM VERECEKSİN VE BAYRAM İKRAMİYESİNİ 7.000 LİRAYA ÇIKARACAKSIN!”

Meral Akşener emeklilerin haklarına yönelik Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunarak; “50 noktada program yaptım hem de bedensel çalışmayla. Yani ben bir toplantıya gidip, miting yapıp oradan öbür tarafa gitmedim. O şehre gittim, gitmem gereken ilçeye gittim, esnaf gezdim, otobüsten el salladık. Tamamen bedensel bir çalışma yaptık. Şimdi bunun neticesinde bana sorulan her soruda verdiğim, talep ettiğim 3 konu var sizin adınıza. Bu seçim esnasında rekabet edilebilsin diye. Birincisi emeklilerin durumu. 10.000 TL emekli maaşı alan bir emekli kardeşim benim Çorum'da da açtır, Çankırı'da da açtır, Edirne'de de açtır. Şimdi buradan Sayın Erdoğan'a ve emekli kardeşlerime sesleniyorum. Bunu çok söylediğim için benimle dalga geçildi, “anlatacak bir şeyi yok, habire emekli konuşuyor” diye ama bugün emeklilerin durumundan daha önemli Türkiye'nin içinde ne var? İnsanlar aç. Diyorum ki Sayın Erdoğan, her şey 2 dudağının arasında. Bu gece karar versen yarın uygulanır. En düşük emekli maaşını asgari ücret kadar yapacaksın, 11.000 TL seyyanen zam vereceksin ve bayram ikramiyesini 7.000 liraya çıkaracaksın. Eğer yapmıyorsam emekli kardeşlerimin oylarına talibim ve burada söz veriyorum bu hakkınızı söke söke alacağım ben.” şeklinde konuştu.

“EMEKLİYE DE VERECEKSİN, ÖĞRETMENİ DE TAYİN EDECEKSİN, MÜLAKATI DA KALDIRACAKSIN!”

Meral Akşener konuşmasının sonunda atama bekleyen öğretmenlere ve mülakat mağduru gençlere değinerek; “İkincisi 100.000 öğretmen tayini. Hepimiz dedik ki “Öğretmenleri tayin edeceğiz Cumhuriyet'in 100.yıl dönümünde” ama bugün herkes bu sözünden vazgeçti. Diyorum ki 100.000 öğretmen tayin edeceksin Sayın Erdoğan. Ettin, ettin. Etmedin ben öğretmen arkadaşlarımın, meslektaşlarımın oylarına talibim. Dolayısıyla bu hakkı da söke söke alacağım eğer bana güç verirseniz. Üçüncüsü mülakat. Herkesin acısı o. O dükkânlarda gördüğüm 87 puan alıp atanamamış gençler, 73 puan alıp arkadaşının atandığı mülakatlar. Bunu da kaldıracağımızı 2023 seçiminde söyledik hep birlikte. Gereğini yapmak zorundasınız Sayın Erdoğan. Diyorlar ki “para yok”. Suriyelilere para buluyorsun arkadaş, Afganlara para buluyorsun arkadaş, Türkiye'yi soyanların vergilerini ortadan kaldırmaya para buluyorsun arkadaş! Emekliye de vereceksin, öğretmeni de tayin edeceksin, mülakatı da kaldıracaksın! işte söylemeye çalıştığım şey şu. Benim için esas olan millettir, milletin velinimet olmasıdır. Oy verenin de, vermeyenin de o önemi hissetmesidir.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.