Öne Çıkanlar galatasaray Dokunulmazlık terör milli savunma bakanlığı meteoroloji suriye istanbul kemal kılıçdaroğlu hepatitten korunma yöntemleri maliye bakanı naci ağbal gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı izmir

Atatürkçüler 24 Nisan'ı Bekliyor: Evet Ama Yetmez!

-Atatürkçüler sosyal medyada, İYİ Lideri Meral Akşener'in Atatürk'ün yazdığı Medeni Bilgiler kitabını ilkokuldan başlayarak okullarda zorunlu ders yapılacağı vaadini olumlu buldu. Atatürkçülerden "Evet ama yetmez! Bu söylediklerinizi, manifesto olarak açıklamalı, inandırıcı olmak, kanıtlamak için diğer Atatürkçü ortaklarınızla birlikte seçim bildirgelerine, 6'lı ortak bildirilerine de nakşetmeniz lazım" diye yorumlar geldi.

ANKARA(ANKA)- İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in, Afet İnan'ın Atatürk'ün görüşlerinden derleyerek yazdığı "Medeni Bilgiler" kitabının ilkokullardan başlayarak bütün okullarda zorunlu ders olarak okutulması direktifini olumlu karşıladı. Atatürkçü kesim olaya sosyal medyada olumlu yaklaşırken "24 Nisan toplantısındaki bildiriye, Atatürk'ün sadece adını değil, ilke, inkilaplarını yazdırtın" çağrısında bulundu.

Akşener'in söz konusu açıklaması sosyal medyanın ulusalcı kesiminde genellikle olumlu yankılandı.

-EVET AMA YETMEZ !

Sağda muhafazakar ve milliyetçi seçmenin oyları yanısıra orta yolcu seçmene de talip olan İYİ Lideri Meral Akşener'in "6'lı Masası" bildirilerinde Atatürk'ün ne adının ne de ilkelerinin yer almaması üzerine Atatürk ve ilkelerine yönelmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirten ve Atatürkçü, ulusalcı, Kemalist kesime yakın sosyal medya kullanıcıları şu yorumları yaptılar:

"-Sayın Akşener'in Atatürk'ün Medeni Bilgiler kitabına önem atfetmesi olumlu yönde bir gelişmedir. 6'lı masa içinde nihayet Atatürk'e bir partinin net destek verdiği görüldü. Ancak bunun geliştirilerek sürdürülmesi gerekir.

-Meral Akşener ve İYİ Parti milletvekillerinin Medeni Bilgiler kitabının okullarda zorunlu ders kitabı haline getirilmesi haberine güçlü bir tezahüratla destek vermesi de anlamlı ve iyi. Bunu diğer muhalefet partilerinden de bekliyoruz.

-Sayın Akşener Medeni Bilgiler kitabı üzerine olumlu açıklamalarını, ittifak bildirilerinde Atatürk'ten bahsedilmemesi üzerine durumunu düzeltmek için yaptı. Gerçekleşeceğine inanmıyoruz. Zaten iktidara geldiklerinde 'Ortaklarımız izin vermiyor biz ne yapalım' diyecekler.

-Evet ama yetmez! Bu söylediklerinizi, manifesto olarak açıklamalı, inandırıcı olma için diğer Atatürkçü ortaklarınızla birlikte seçim bildirgelerine, 6'lı ortak bildirilerine de nakşetmeniz lazım. Örneğin 24 Nisan bildirisinde Atatürk'ün adına ve ilkelerine yer verilmesini bekliyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.