Öne Çıkanlar Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan tesk Kuşadası Belediyesi Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş rusya devlet başkanı vladimir putin çiftçi gündem başlıkları galatasaray Haydarpaşa Lisesi Uzm. Dr. Selda Yılmaz Kültürel AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

Başkan Yalçın: “Enflasyonu Düşüremeyen İktidar Şimdi De Gözü Ekmek Ve Simide Dikti!”

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, Resmi Gazete'de yayınlanan yeni karara göre ekmek ve simit fiyatlarının Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenmesine ilişkin karara tepki gösterdi. Başkan Yalçın:" Bu ülkenin bel kemiği olan ekmek ve simitçilere zorluk çıkaracağınıza madem öyle ekmek ve simit Bakanlığı kurun tam olsun" dedi.



Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde artık Ticaret Bakanlığı'nın görüşü alınacak. Bakanlık onayı olmadan zam yapılamayacak. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Yalçın, iktidarın halkın üç beş kuruşa aldığı simit ve ekmeğe dahi göz diktiğini ifade ederek şunları söyledi:" Yüksek enflasyonun önüne geçemeyen iktidar şimdi de halkın en çok tükettiği ya da tüketmek zorunda kaldığı ekmeğe göz dikmiş durumda. Öyle ki resmi gazetede yayınlanan yeni karara göre ekmek ve simit fiyatlarına yapılacak zammı izne bağladı. Hükümeti acilen ekmekçilere ve fırıncılara bir işletme açmalı. Aç, işlet, devret modeli ile aralarında senkronizasyon oluşturmalı. Şayet iktidar onu da halledemiyorsa emekçi ve simitçiler bakanlığı kurulsun. Eğer bakanlık olursa belki o zaman danışma zorunluluğu olur. Aksi takdirde bu yönetmenlik çok absürttür, akıl almaz bir sistemdir. Böyle bir yönetmeliğin hiçbir ülkede karşılığı dahi yoktur. İktidar enflasyonu düşüremediği için bu tür akıl oyunları ile halkın 3-5 kuruşa aldığı ekmeğe göz dikeceğine enflasyonu düşürmenin yollarını arasın"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.