Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kuşadası Belediyesi Haberleri Kuşadası Belediyesi konser türk telekom çukurova belediyesi çukurova belediye başkanı soner çetin ANTALYA atatürk

Çelebi’den Süper Kupa Finalinde Yaşanan Olaylara Sert Tepki

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen Süper Kupa finalinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine yapılan saygısızlık üzerine sert bir açıklama yaptı. Çelebi, bu durumu Türkiye Cumhuriyeti'nin şeref ve itibarıyla oynanması olarak değerlendirdi ve Türk Futbol Federasyonu'nu (TFF) ve ilgili tüm yetkilileri sert bir dille eleştirdi.



CUMHURİYET DEĞERLERİNE YAPILAN SAYGISIZLIK

İbrahim Çelebi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Süper Kupa Finali’nde yaşananlar, ulusal marşımıza ve Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan açık bir saygısızlıktır. Bu durum, Türkiye Cumhuriyeti'nin özgürlük ve bağımsızlık değerlerine yapılan bir saldırıdır. Cumhuriyetimize, önderimiz Atatürk’e ve milli marşımıza karşı yapılan bu saygısızlık kabul edilemez."

TFF'YE VE MAÇIN ORGANİZATÖRLERİNE SERT ELEŞTİRİ

Çelebi, TFF'nin ve maçın organizatörlerinin kararını eleştirerek, "Bu pankartların açılıp açılmayacağını bilmek son dakikaya ait bir detay mıydı? Koskoca TFF, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerini hiçe sayarak yuh be! Bu artık bir şeref meselesidir. Fenerbahçe ve Galatasaray'a çağrımız; kalkın, oynamayın, dönün! Yeter" dedi.

ÜLKE FUTBOLUNUN KÖTÜ YÖNETİMİNE VURGU

Yaptığı açıklamada ülke futbolunun yönetimi üzerine de konuşan Çelebi, "Türk futbolunun bu kadar kötü yönetilmesi, sadece acizlik ve beceriksizlik değil, aynı zamanda ulusal değerlerimize yapılan bir ihanettir. Anavatan Partisi olarak, bu tür olaylara karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyuyoruz ve gereken her türlü adımı atacağız" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.