Öne Çıkanlar ankara chp konya deprem tsk sgk bodrum ırak diyarbakır Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pakistan veysel eroğlu

CHP'li Dinçer, Vergi Artışları ve Zam Oranlarını Eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Resmi Gazete'de yer alan 7390 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile ÖTV Kanununda yapılan değişiklikle akaryakıt ve ürünlerine gelen sağanak gibi zamların iğneden ipliğe tüm sektörlere yansıyacağını belirterek, “ 21 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti Hükümeti, bütçe açığını karşılamak için tek çareyi işçimizin,  memurumuzun, çiftçimizin, esnafımızın, emeklimizin cebine göz dikmekte buluyor” dedi.

"Türkiye Yüzyılı propagandası yapanların başında oldukları ekonomi dümenini yönetemediğini açıkça gözler önüne seriyor"

Vergi artışları ve zam oranlarını değerlendiren CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer,  “Seçim öncesi ve seçim sonrası ruh hali değişen, verdiği refah vaatlerini unutan, vaatlerin yerini zamlara bırakan bir AK Parti iktidarıyla karşı karşıyayız “diyerek; “  Seçim öncesi dönemde yapılan rezerv satışlar sonrası 18.94’lerde tutulan dolar kuru, şu an itibarıyla 26.14 tl’de seyrediyor.  Yine seçim öncesinde 21.14 TL/lt olan benzin fiyatı ise bugün itibarıyla 34.97 TL/Lt’ye yükselmiş durumda. Son 3 ay içerisinde dünya genelinde brent petrol fiyatlarında ortalama 75 dolar seviyesinde seyrederken, ülkemizde petrol fiyatlarında yaşanan bu artışlar, Türkiye Yüzyılı propagandası yapanların başında oldukları ekonomi dümenini yönetemediğini açıkça gözler önüne seriyor. Bugün gelinen noktada iflas etmiş bir yas ekonomisiyle karşı karşıyayız” diye konuştu.

“İşçimiz, memurumuz, emeklimiz, çiftçimiz, genciyle yaşlısıyla tüm halkımız ağır vergi yükü altında inim inim inlemeye mecbur bırakılmıştır”

Açıklamasında 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tariflerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında artış yapıldığını, tüketici kredilerinde Banka ve Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) oranının %10'dan %15'e, KDV oranının %18'den %20'ye yükseltildiğini ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) miktarının %100 artırıldığını kaydeden Mersin Milletvekili Dinçer, “ işçimiz, memurumuz, emeklimiz, çiftçimiz, genciyle yaşlısıyla tüm halkımız ağır vergi yükü altında inim inim inlemeye mecbur bırakılmıştır” dedi.

Mersin Milletvekili Dinçer, seçim çalışmaları kapsamında aylık olarak hane başına 25 metreküp doğal gazın bedava verileceği vaadiyle seçmene yönelik yapılan açıklamaların, seçim sonrasında doğal gaz fiyatlarına yapılan 3 katı ÖTV zammıyla boşa çıktığını kaydederek, “  Bugün gelinen noktada doğalgazda ÖTV miktarı Sm3 başına 0,0230 TL iken 0,0747 TL'ye yükselerek, vaatlerin ekonomiyle örtüşmeyip, balon olduğunu gözler önüne sermiştir” ifadesini kullandı.

‘Halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz’ diyenler, milleti yüksek enflasyon altında yoksulluk ve açlığa mahkum etmektedir”

Açıklamasında mülteci konusunu da değinen Mersin Milletvekili Dinçer, "Suriyelilere 40 milyar dolar harcadık, evelallah bir 40 milyar dolar daha harcarız",  diyen Ak Parti iktidarı, 10 milyon emekliye ise 287 dolara denk gelen 7500 TL maaşı reva görmektedir. ‘Halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz’ diyenler, milleti yüksek enflasyon altında yoksulluk ve açlığa mahkum etmektedir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.