Öne Çıkanlar galatasaray deprem palandöken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kuşadası Belediyesi Haberleri Kuşadası Belediyesi konser türk telekom çukurova belediyesi çukurova belediye başkanı soner çetin ANTALYA atatürk

CHP’li Bingöl: “AKP Bir Yıkım İktidarıdır”

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Ankara’da 19 Mayıs Stadyumu ile Cebeci İnönü Stadyumu’nun yıkımının AKP’nin Cumhuriyet ile bir hesaplaşması olduğunu belirterek “AKP iktidarının bir diğer adı yıkım iktidarıdır. AKP’nin, Cumhur İttifakı'nın bu tesisleri yapma şansı asla yok; bu bir zihniyet meselesi. En kısa zamanda bu iktidar gidecek ve bu ülkeyi idare edenler sadece ekonomide değil, sadece siyasette değil, sadece kültürel etkinliklerde değil, sporda da yeni bir çığır açacaklar” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, TBMM’de görüşülen Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi öncesinde Ankara’da yıkılan 19 Mayıs Stadyumu ve Cebeci İnönü Stadyumu alanlarında incelemelerde bulundu. Bingöl, yıkılan stat alanlarındaki çalışmalara ve AKP’nin vaatlerine karşın Başkentin statsız kalmasına TBMM Genel Kurulu’nda tepki gösterdi.

“YIKIM İKTİDARI”

Ankara’da 2018’de yıkılan 19 Mayıs Stadyumu’nun tarihi hakkında bilgi veren Bingöl, “Yıl 1927, Cumhuriyetin kuruluşunun ilk yılları. Ağır bir bedel ödeyerek emperyalizme karşı cumhuriyeti inşa edenler sadece sanayide değil, sadece tarımda değil, sadece kültürel etkinliklerde değil, sporda da Türkiye'de önemli bir başarıya imza atıyorlar. Heyetler kuruluyor Türkiye'nin her yerinde, özellikle büyükşehirlerde spor tesisleri kurulmaya başlanıyor, bir jüri marifetiyle ve sayın milletvekilleri, sporla ilgili o projeler gerçekleştirilirken o jüride 2 tane de milletvekili var. 1936 yılında Ankara'da, Ankara'nın merkezinde, ulaşımı çok kolay olan 19 Mayıs Stadı inşa ediliyor ama aynı tarihte Almanya'da Berlin'de de bir stat inşa ediliyor. Onlar tarihlerini koruyarak restore ediyorlar. Fakat gelin görün ki AKP iktidarının bir diğer adı yıkım iktidarı” dedi.

“CUMHURİYETLE ÖZDEŞ BİNALARA DÜŞMAN BİR ANLAYIŞ”

Bingöl, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2018 seçimleri öncesinde Ankara’ya 55 kişilik stat vaadini anımsatarak, “Peki, ne oldu? Aradan dört yıl geçti, orası bir mezbeleliğe dönüştü. Ayrıca, 1936'da orada o tesis açılırken sadece bir futbol sahası olarak, stat olarak açılmadı; yüzme havuzları, basket potaları, bir kompleks hâlinde açıldı, şimdi hepsi yıkıldı” diye konuştu. Ankaragücü’nün eski AKP milletvekili olan başkanı Faruk Koca’nın 42 bin kişilik stat için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 500 milyon liralık bütçe ayırdığına ilişkin açıklamalarına da tepki gösteren Bingöl, “Düşünün, koca bir stat yapılacak, 40-45 bin kişilik kapasiteli, Ankara için çok önemli ve bu, 500 milyon ödenekle yapılmaya kalkılacak. Unutun, unutalım, böyle bir stadı. Bu iktidar yapmaz, yapmayacak çünkü cumhuriyetle özdeş bütün binalara, bütün kurumlara düşman, hasmane bir anlayış güden bir iktidar var. Tıpkı Türkiye'de diğer kurumların yıkıldığı gibi. Atatürk Orman Çiftliği'nin hâline baktığımız gibi o stat da yıkıldı. Sonra ikinci önemli stadı Ankara'nın, Cebeci İnönü Stadı, orası da yıkıldı, TOKİ'ye peşkeş çekildi. Şimdi TOKİ 4 kez proje değiştirdi, sözüm ona millet bahçesi yapacak; sabah gittim ziyaret ettim, bir mezbelelikti orası” ifadelerini kullandı.

“BİZ İNŞA EDECEĞİZ”

Ankaragücü’nün yeniden Süper Lig'e yükseleceğini vurgulayan Bingöl, “Şehir merkezinde maçlarını yapacak bir stat yok. 50-60 kilometre uzakta, şehrin dışında, bir aksın üzerinde 2 tane stat var, oralarda bu maçlarını yapacak. 1936'da 19 Mayıs'ı, 1963'te Cebeci İnönü Stadı'nı yapanlar düşünemiyorlar mıydı şehrin dışında yapmayı? Bilinçli olarak şehrin merkezine yaptılar çünkü 19 Mayıs'a da Cebeci İnönü Stadı'na da sadece Ankara'nın içinden değil, bütün ilçelerinden bir vasıtaya ulaşmak mümkün. İşte, o gün cumhuriyeti inşa edenler, bu tesisleri yapanlar bu kadar uzak görüşlüydü. AKP iktidarının, Cumhur İttifakı'nın bu tesisleri yapma şansı asla yok. Bu bir zihniyet meselesi, bakış meselesi, anlayış meselesi. Hiç merak etmeyin. En kısa zamanda bu iktidar gidecek ve bu ülkeyi idare edenler sadece ekonomide değil, sadece siyasette değil, sadece kültürel etkinliklerde değil, sporda da yeni bir çığır açacaklar, yeni bir başlangıç yapacaklar. 19 Mayıs'ı Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı ortaklarıyla birlikte gerçekleştirecek. Ankaragücü'nü şimdiden kutluyorum” dedi.

“FEDERASYONLAR İŞGAL ALTINDA”

Bingöl, Türkiye’deki spor federasyonlarının durumuna ilişkin de şöyle konuştu:

“Türkiye'deki bütün özerk kuruluşlar, bütün federasyonlar tek kelimeyle işgal altında. Hiçbir spor federasyonunun Saray’dan gelen talimatın dışında bir kongre yapması kesinlikle mümkün değil. Hiç kimse sarayın belirlediği ismin dışında çıkıp o kongrelere, federasyonların kongrelerine aday olma şansına sahip değil, kesinlikle tehdit ediliyorlar ve maalesef adaylıklarından çekiliyorlar. Peki, ne oluyor? Hak etmeyen, o spor konusunda yetkin, profesyonel birikimi olan, bilimsel değerlere sahip hiç kimse federasyon başkanı ve yöneticisi olamıyor. Hani var ya o, Bakanlıklardaki ve diğer kurumlardaki liyakatsizlik, federasyonlarda da aynen işliyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.