CHP’li Öztrak: “SGK’nın Yıllık Ortalama Açığı ‘Batırdılar’ Dedikleri Dönemi Altıya Katladı”

CHP’li Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “SSK’yı batırdılar” dediği dönem ile son 21 yılda verilen SGK açıklarını karşılaştırdı.

Öztrak, "Erdoğan’ın “batırdılar” dediği 1993-1999 döneminde SGK’nın dolar cinsinden yıllık ortalama açığı 3,2 milyar dolardı. AK Parti hükümetleriyle geçen son 21 yılda SGK’nın yıllık ortalama açığı, bu dönemi üçe katlayarak 9,8 milyar dolara ulaştı. Dahası 2008 yılından bu yana verilen devlet katkısı bu hesaba dahil edildiğinde yıllık ortalama açık 19 milyar dolara, yani Erdoğan’ın “batırdılar” dediği dönemin tam 6 katına çıkıyor! " dedi. 

21 YILDA 206 MİLYAR DOLAR AÇIK!

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Sosyal Güvenli Kurumu’nun açıklarını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla değerlendirdi. Öztrak’ın açıklamasına göre Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 2003-2023 Kasım dönemindeki toplam açığı 205 Milyar 557 Milyon dolara ulaştı.

MAKYAJLI AÇIK ÜÇE, MAKYAJSIZ AÇIK ALTIYA KATLADI

Erdoğan’ın sıklıkla “SSK’yı batırdılar” diyerek andığı 1993-1999 döneminde Sosyal Sigortalar Kurumu’nun (SSK) yıllık ortalama açığı 1 milyar 785 milyon dolar; Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı toplam) yıllık ortalama açığı ise 3 milyar 209 milyon dolardı.

Erdoğan yönetiminde ise SGK’nın yıllık ortalama açığı, “Batırdılar” dediği dönemi üçe katlayarak 9 milyar 788 milyon dolara çıktı.

Ama Öztrak’ın açıklamasına göre bu olağanüstü açık da makyajlı! 2008 yılından itibaren ödenen devlet katkısı hariç tutulduğunda, SGK’nın yıllık ortalama açığı 19 milyar dolara çıkıyor! Yani Erdoğan’ın “Batırdılar” dediği dönemin tam 6 katına!"

Öztrak, Erdoğan’ın bu gerçeklerin üzerini örtmek için sürekli “Bugünü bırak düne bak” diyerek, “Bana değil, ipteki cambaza bak” diyerek illüzyona devam ettiğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.