Öne Çıkanlar sinema abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak

CHP’li Şevkin: “Mazeret Tayini Haksızlığı Yuva Yıkıyor”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kadroya yeni geçen sözleşmeli memur ve sözleşmeli öğretmenlerin mazeret tayini sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Dr. Şevkin, kadro verilen ancak eski sözleşmeleri geçerli sayılıp mazeret tayini hakkı tanınmayan binlerce memur ve öğretmenden bazılarının yuvasının yıkıldığına işaret etti.


Cumhurbaşkanı tarafından yapılan sözleşmeli memurlara kadro açıklamaları kapsamında mazeret tayinlerinin değerlendirileceğinin yanı sıra, bu memurların kadroya geçişiyle birlikte özlük haklarının da iyileştirileceğinin belirtildiğini kaydeden Dr. Şevkin, ancak hâlâ bu konuda bir gelişme olmadığını vurguladı.


“ESKİ SÖZLEŞME GEÇERLİ OLUR MU?”

Meclis genel kurulunda konuşan CHP’li Dr. Şevkin, “Sözleşmelilerden yeni kadroya geçen memurların muradı aileleriyle bir araya gelmektir. Deprem bölgesindeki öğretmenlere yönelik çıkarılan yönetmelik kılavuzunda mazeret tayinleri sözleşmeden kadroya geçen öğretmenler için uygulanmamış, kadroya geçmelerine rağmen eski sözleşme yükümlülükleri geçerli sayılmıştır” dedi.

“MAĞDURİYET GİDERİLSİN”

Aile birlikleri bozulan, görevinden istifa etmeyi düşünen tüm kadrolu memurlar ve öğretmenlerin bu haksızlıkların giderilmesini ve aile birliklerinin sağlanmasını beklediğini kaydeden Dr. Şevkin, “7433 sayılı Kanun kapsamında kadroya geçen fakat eş durumu tayini yapılmayan memurların, öğretmenlerin bu mağduriyeti bir an önce giderilmelidir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.