Öne Çıkanlar Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan tesk AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Kuşadası Belediyesi Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş rusya devlet başkanı vladimir putin çiftçi gündem başlıkları galatasaray Haydarpaşa Lisesi Uzm. Dr. Selda Yılmaz Kültürel

Dervişoğlu’ndan Sokak Hayvanları Açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sokak hayvanları tartışmasının son derece hassas bir konu olduğunu ifade etti. Dervişoğlu, “Çözümü için siyasi partilerimizin ortak bir çalışma yapması gerekiyor. Ortak aklı devreye sokarak bir çözüm bulunması lazım.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve beraberindeki heyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki makamında kabul etti. Görüşmede İYİ Parti Grup Başkanvekilleri Buğra Kavuncu ve Turhan Çömez ile Meclis Katip Üyesi Yasin Öztürk'ün yanı sıra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Enver Yılmaz ve Hakan Şeref Olgun da yer aldı.

Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen Dervişoğlu, “İki dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup başkanvekilliği yaptım. Gerek iktidar partisi ile gerekse Meclis'teki muhalefet partileri ile Meclis çalışmalarının doğru yürütülmesine müştereken katkı sağlamaya da gayret sarf etti. Hem geride bıraktığımız dönemle alakalı olarak hem de bugünkü ziyaretleriyle ilgili olarak kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

“TBMM'deki çalışmaların geleneklere uygun sürdürülmesi gerekiyor”

Türkiye'de önemli meselelerin bulunduğunu, bu problemlerin çözüm yerinin de Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, "TBMM'deki çalışmaların TBMM geleneklerine uygun bir biçimde sürdürülmesi de icap eder. Meclis'te görev yapan arkadaşlarımız öncelikle o geleneğin inşasında önemli rol üstlenirler. Bu ziyaret mutat bir ziyaret. Meclis çalışmalarını konuştuk. Benim genel başkan seçilmemle ilgili iyi dileklerini ifade ettiler. Ben de bu ziyaretten ne kadar memnun olduğumu sizlerle paylaşmış oluyorum. Bütün partilere Meclis çalışmalarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

“Meclis'te daha çok bulunmaya çalışacağım”

Partilerin grup başkanlarının da Meclis'te bulunmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, "Grup başkanvekili görevim sırasında 'Liderler neden Meclis'te yok' diye şikayetlerim olurdu. Grup Başkanvekili arkadaşlarla bunu tartışırdık. O dönem ki eleştirileri de dikkate alarak mümkün olduğu kadar Meclis'te olmaya gayret sarf edeceğim. Yani bu mesai arkadaşlığı da devam edecek. Tekrar teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Soru – cevap

Dervişoğlu basın açıklaması ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme olup olmayacağı sorulan Dervişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız dün ‘görüşmememiz için hiçbir neden yok’ dedi. Bugün onu hiç konuşmadık" dedi.

Sokak hayvanlarıyla ilgili soru üzerine Dervişoğlu, "Bununla ilgili neyin nasıl yapılacağı noktasında görüşlerimi ifade ettim. Bugün bu konuyu konuştuk. Son derece hassas bir konu. Çözümü için siyasi partilerimizin ortak bir çalışma yapmaları gerekiyor. Çünkü toplumsal ve sosyal bir mesele. Kimin nereden baktığı belli olmayan da bir mesele. Dolayısıyla ortak aklı devreye sokarak bir çözüm bulunması lazım. Hem parlamentoda hem de komisyonda görüşlerimizi ifade edeceğiz" yanıtını verdi.

Dervişoğlu, bir diğer soru üzerine yeni anayasa konusunun görüşmede ele alınmadığı ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.