Öne Çıkanlar terör PENÇEKİLİT Operasyonu Barış Pınarı Bölgesi operasyon İletişim Başkanı Fahrettin Altun Gara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tunceli Fırat Kalkanı bölgesi VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

“Filistin’de İşlenen İnsanlık Suçlarının Hesabının Hukuk Önünde Sorulması İçin Her Türlü Çabayı Gösteriyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Gazze ve Filistin’de işlenen insanlık suçlarının hesabının hukuk önünde sorulması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Güney Afrikalı dostlarımızın Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açtığı soykırım davasına biz de müdahil olmayı kararlaştırdık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Diyanet Vakfı’nın, Uluslararası İyilik Ödülleri marifetiyle şefkat ve yardımlaşma sancağını Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında yücelttiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İmanlı ellerin, ihlaslı kalplerin, aydınlık yüzlerin, vicdan sahiplerinin yaptığı iyilikler Uluslararası İyilik Ödülleri ile takdir ediliyor, destekleniyor. İyilik Ödülleri’nin dalga dalga büyüyen etkilerinden memnuniyet duyuyoruz. Rabbim iyilik neferlerinin ecirlerini artırsın, çalışmalarını bereketli kılsın diyorum” dedi.

“TÜRKİYE, FİLİSTİN HALKININ YANINDADIR”

Konuşmasında Filistin’deki son gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze ve Filistin’de işlenen insanlık suçlarının hesabının hukuk önünde sorulması için her türlü çabayı gösterdiklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Güney Afrikalı dostlarımızın Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açtığı soykırım davasına biz de müdahil olmayı kararlaştırdık. İsrail’in soykırım suçu işlediğine dair elimizdeki tüm belgeleri ve bilgileri muhataplarımıza iletiyoruz. Türkiye, Filistin halkının ve doğdukları toprakları kahramanca savunan Filistinli direnişçilerin yanındadır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’ye gönderilen insani yardımların toplamının 54 bin tonu geçtiğini vurgulayarak, “Ülkemize getirdiğimiz hasta ve yaralıların tedavileri devam ediyor. İsrail’e olan ithalat ve ihracat işlemlerini geçen ay tamamen durdurduk. Yaklaşık 9,5 milyar dolarlık ticaret hacminden sarfınazar ettik. İsrail’i ateşkese zorlamak için dost ve kardeş ülkeler nezdinde diplomatik temaslarımızı yoğunlaştırdık. Yabancı liderlerle yaptığımız görüşmelerin vazgeçilmez gündem maddesi Filistin devletinin tanınması ve Gazze’de katliamların durmasıdır” şeklinde konuştu.

Uluslararası alanda bu yönde başlatılan tüm girişimlere destek verdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filistinli kardeşlerimiz, tüm imkânsızlıklara rağmen verdikleri mücadeleyle, dik ve dirayetli duruşlarıyla insanlığın yüz akı oldular. 229 gündür uyguladığı soykırıma rağmen İsrail yönetimi, Gazze halkının çelikten iradesini kıramadı, mücadele azmini yok edemedi. Filistinliler, yaralandılar, öldürüldüler, sürüldüler, göçe zorlandılar, açlıkla, susuzlukla sınandılar, öpmeye kıyamadıkları yavrularını toprağa verdiler. İşkencenin her türlüsüne maruz bırakıldılar. Küresel sistemin tüm acizliklerini bizzat yaşadılar. Ama zulme ve zalime asla boyun eğmediler. İnsanlığın onurunu savunmaya devam ettiler. Hâlen de devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.