Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 pkk recep tayyip erdoğan

“Gazze’deki Katliamların Tekrar Etmemesi ve Bölgenin İhyası İçin Garantör Olarak Sorumluluk Üstlenmeye Hazırız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçiler ile iftar programında yaptığı konuşmada, “Gazze’deki katliamların tekrar etmemesi ve bölgenin ihyası için garantör olarak sorumluluk üstlenmeye de hazırız. Şu gerçeğin artık herkes farkındadır. Filistin meselesi adil bir çözüme kavuşturulmadan, ne bölgemizde ne dünyada kalıcı barış ve istikrar mümkündür” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen iftar programında Ankara’da mukim büyükelçilerle bir araya geldi.

İftar davetine icabet eden büyükelçilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ramazan-ı Şerif’in milletimizle beraber tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini Rabbim’den niyaz ediyorum” dedi.

“İSRAİL, SAVAŞ SUÇLARINI PERVASIZCA SÜRDÜRÜYOR”

Barış, dayanışma ve rahmet ayı olan Ramazan ayını, Gazze başta olmak üzere, bölgede yaşanan hadiseler sebebiyle buruk karşıladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu mübarek günlere rağmen, gönül coğrafyamızda acıların, gözyaşlarının, gönül yaralarının devam etmesi nedeniyle gerçekten üzüntü içindeyiz. Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında 5 aydır süren İsrail saldırılarında 32 bin kardeşimiz şehit oldu. Sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef alan ağır bombardımanlarda 73 bin Filistinli de yaralandı” şeklinde konuştu.

Uluslararası Adalet Divanı’nın ihtiyati tedbir kararına rağmen, İsrail’in hiçbir şey olmamış gibi katliamlarına devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Kimseyi dinlemeyen İsrail, savaş suçlarını pervasızca sürdürüyor, hatta acil ateşkes çağrısı yapan ülkeleri dahi tehdit edecek kadar küstahlaşıyor. İsrail, yaklaşık bir asırdır şımartılmanın, katliamları, toprak gaspları, hırsızlıkları karşısında sessiz kalınmasının faturasını sadece Filistin halkına ödetmiyor. Bu fatura aynı zamanda uluslararası kurumlara da ödetiliyor. Uluslararası kurumlara yönelik güven kaybının bedeli önümüzdeki yıllarda, daha fazla terör, daha fazla istikrarsızlık olarak hepimizin önüne gelecektir.”

“40 BİN TONDAN FAZLA İNSANİ YARDIM MALZEMESİNİ MISIR ÜZERİNDEN GAZZE’YE ULAŞTIRDIK”

İsrail’e koşulsuz askerî ve diplomatik destek sağlayanların ikircikli politikalarının İsrail Başbakanı Netanyahu ve suç ortaklarına cesaret verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kargo uçakları, Batı başkentlerinden Tel Aviv’e sürekli silah ve mühimmat taşırken, yasak savma kabilinden kurulan cümlelerin hiçbir anlamı yoktur. Gazze’ye yönelik saldırılar ve abluka devam ederken, mevcut yardım miktarının yeterli olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Refah sınır kapısından TIR geçişlerinin olması gereken düzeye çıkartılması en acil ihtiyaçtır. Elbette bunun için İsrail üzerinde daha fazla baskı kurulması gerekiyor” dedi.

Türkiye’nin şimdiye kadar 40 bin tondan fazla insani yardım malzemesini Mısır üzerinden Gazze’ye ulaştırdığını ve ulaştırmaya da devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Son olarak önceki gün Kızılay’ımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza ait bir gemi Mısır’ın El Ariş Limanı’na vardı. Ramazan ayı boyunca, hem resmî kurumlarımız, hem belediyelerimiz, hem de vakıf ve derneklerimiz vasıtasıyla yardımlarımızı artırarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“FİLİSTİN MESELESİ ADİL BİR ÇÖZÜME KAVUŞTURULMADAN, NE BÖLGEMİZDE NE DÜNYADA KALICI BARIŞ VE İSTİKRAR MÜMKÜNDÜR”

Gazze’deki katliamların tekrar etmemesi ve bölgenin ihyası için garantör olarak sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını da vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Şu gerçeğin artık herkes farkındadır. Filistin meselesi adil bir çözüme kavuşturulmadan, ne bölgemizde ne dünyada kalıcı barış ve istikrar mümkündür. Bunun tek yolu ise 1967 sınırları temelinde, Doğu Kudüs’ün başkent olduğu, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin Devleti’nin kurulmasıdır. Hepimizin, katledilen Filistinli çocuklara borcu vardır; bu borç da ancak bağımsız Filistin Devleti’nin tesis edilmesiyle ödenebilir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.