Öne Çıkanlar tesk Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan Kuşadası Belediyesi Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş çiftçi gündem başlıkları galatasaray Haydarpaşa Lisesi Uzm. Dr. Selda Yılmaz Kültürel Barış Pınarı Bölgesi Cumhurbaşkanlığı kabinesi

İYİ Parti Seçim Ön Kampanyasını; ‘Mecbur Değilsin!’’ Sloganıyla Başlattı

İYİ Parti, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik ön kampanyasını planladığı tarihten gecikmeli olarak başlattı. 29 Ocak 2024 tarihinde başlatılması planlanan kampanya, İYİ Parti’nin anlaştığı şirketin belediyelerden gördüğü baskı sebebiyle billboardlara yansımadı. Yaşananlar İYİ Parti’nin resmî sosyal medya hesaplarından yayınlanan metinle duyurulurken, asılamayan billboardlar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in resmî sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

“ANLAŞMIŞ OLDUĞUMUZ ŞİRKET, BİRKAÇ GÜNDÜR İSTANBUL'DAN ALMIŞ OLDUĞU TELEFONLARIN YOĞUN BASKISINA DAHA FAZLA DAYANAMAMIŞ...”

İYİ Parti resmî sosyal medya hesaplarından yayınlanan metinde, kampanyanın içeriğine engel olmak istendiğinde dikkat çekilerek; “Ankara, İstanbul ve İzmir şehirlerinde yaşayan değerli vatandaşlarımız; normal şartlar altında, bu sabah uyandığınızda sokaklarda bu boş billboardları değil; İYİ Parti olarak başlattığımız seçim ön kampanyamızın billboardlarını görecektiniz. Ama ne yazık ki; billboardlarımızı asması için anlaşmış olduğumuz şirket, birkaç gündür İstanbul'dan almış olduğu telefonların yoğun baskısına daha fazla dayanamamış... Kampanyamızın içeriğini görenler, büyük bir telaş içerisinde engel olmak istemiş. Ancak bunu yapanlar bir şeyi unutmuşlar… Bizim hangi şartlarda kurulan bir parti olduğumuzu unutmuşlar...” ifadelerine yer verildi.

ANA MUHALEFET PARTİSİ; İKTİDARIN BASKICI TAKTİKLERİNİ KOPYALAYAN, KÖTÜ BİR TAKLİDİNE DÖNÜŞMÜŞ...”

Seçimler sonucu elde edilen kaynakları korku aracı olarak kullanmanın, yalnızca iktidara özel olmadığı vurgulanan açıklamanın devamında; “İYİ Parti olarak biz 6 yıldır; birçok engele, birçok sansüre ve birçok korku duvarına karşı mücadele ettik. Ama bu sefer ne öğrendik biliyor musunuz? Ülkemizde, milletimizin vermiş olduğu yetkiyle elde ettiği kaynakları, bir korku aracı olarak kullanma anlayışı sadece iktidarın şahsına münhasır değilmiş... İktidarın kurmuş olduğu istibdat rejimiyle sözde mücadele eden ana muhalefet partisi; İktidarın baskıcı taktiklerini kopyalayan, kötü bir taklidine dönüşmüş... Demokrasi neferliği, işin ucu kendilerine dokunana kadarmış... Nezaket timsalliği, köprüyü geçinceye kadarmış...” dendi.

“BİZ İKTİDARIN KENDİSİNE BOYUN EĞMEDİK, TAKLİDİNE HİÇ EĞMEYİZ!”

Açıklama; “İşte bu vesileyle tüm ilgililere duyurulur: Biz iktidar eliyle uygulanan sansüre direndik, belediyelerden gelen sansüre hayli hayli direniriz! Biz iktidarın kendisine boyun eğmedik, taklidine hiç eğmeyiz! Elinizden geleni ardınıza koymayın! Aziz Türk Milleti'nin takdirine sunarız…” ifadeleriyle sonlandı.

MECBUR DEĞİLSİN!’’ sloganıyla duyurulan kampanyada billboard olarak asılamayan görseller İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in resmî sosyal medya hesaplarından “Biz İYİ Parti’yiz! Kurulduğumuz günden bugüne iktidarın kendisine boyun eğmedik, evelallah taklidine hiç boyun eğmeyiz. Saray sansürüne de, belediye sansürüne de #mecburdeğilsin!” şeklinde paylaşıldı.

İYİ Parti’nin MECBUR DEĞİLSİN! sloganlı ön kampanyasında; Türk siyasetindeki kutuplaştırıcı dilin, Türk milletini içerisine sıkıştırdığı kalıplara ve söylemlere dikkat çekildi. Bir yandan siyasetteki iki ayrı kutbu temsil eden Ak Parti ve CHP’nin zaman içerisinde birbirleriyle aynılaştığı mesajı verilirken; diğer yandan da milletin bu iki parti arasında bir tercihe mecbur olmadığı hatırlatıldı.

İYİ Parti’nin önümüzdeki yerel seçimlere 81 ilde hür ve müstakil girme kararı sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in her konuşmasında dile getirdiği; “Rekabetten değil, kutuplaşmadan beslenen kısır siyaset anlayışının millete kaybettirdiği ve milletin sorunlarını gündemden düşürdüğü” eleştirisi çerçevesinde işlenen kampanyada; İYİ Parti’nin, Türk siyasetinden milletin yeniden kazanması için hizmet üzerinden hakkıyla rekabet iddiasıyla açtığı yeni yola da işaret edildi. 

4 ayrı versiyon ile Türkiye genelinde billboardlara yansıyan kampanyanın ana mesajları ise şu şekilde:

Ak Parti ve CHP’nin hem siyasetçileri hem de siyasi elitleri ve kanaat önderleri aracılığıyla seçmeni yargılayan ve hor gören tavrına karşılık;

“HAİN DİYENE DE CAHİL DİYENE DE MECBUR DEĞİLSİN!” mesajı verildi.

Ak Parti’nin Türkiye’deki her şeyi tek elden yönetmeye çalışan baskıcı anlayışı karşısında; CHP’nin de 2023 seçimleri sonrasında parti içi rekabet ve çekişmelerini, Türkiye’nin ve Türk milletinin sorunlarının önüne koyan tutumuna istinaden;

“TEK ADAM BASKISINA DA EŞ BAŞKAN KAVGASINA DA MECBUR DEĞİLSİN!” mesajına işaret edildi.

Ak Parti’nin Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşan, Atatürk üzerinden sürekli tartışma yaratan ve HÜDAPAR’ın TBMM’de yaptığı özerklik çağrılarına sessiz kalan tavrı ile CHP’nin özellikle son dönemlerde; terör örgütü pkk elebaşı Öcalan’dan övgüyle bahsederek özgürlük çağrılarında bulunan DEM Parti ile kurduğu yakın ilişkiye dair;

“CUMHURİYETE SAVAŞ AÇANA DA TERÖRE ALAN AÇANA DA MECBUR DEĞİLSİN!” mesajı işlendi.

Ak Parti’nin devletin kaynaklarıyla “yandaş medya”, CHP’nin de belediyenin kaynaklarıyla “yoldaş medya” havuzu oluşturmalarına ve bu konuda da tıpatıp benzeşerek milletin vergilerini kendi propagandalarını yaptırmak için harcamalarına karşılık;

“YANDAŞ MEDYAYA DA YOLDAŞ MEDYAYA DA MECBUR DEĞİLSİN!” mesajına değinildi.

Seçim ön kampanyasının dijital mecralarından yürütülecek olan video içerikleri, önümüzdeki günlerde İYİ Parti’nin resmî hesapları üzerinden paylaşılacaktır.

İlerleyen süreçte de; İYİ Belediyecilik anlayışı üzerinden işlenecek yerel seçim ana kampanyası kamuoyuna sunulacaktır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.