Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Kudüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’dan Buldan’a “Nevruz” Tepkisi

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Nevruz’a yönelik sözleri nedeniyle Genel Başkan Meral Akşener'e tepki gösteren DEM Milletvekili Pervin Buldan'a yanıt verdi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Nevruz Bayramı'na yönelik sözleri nedeniyle sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla Genel Başkan Meral Akşener'e tepki gösteren DEM Van Milletvekili Pervin Buldan'a yanıt verdi.

"Nevruz günü sebebiyle Genel Başkanımızın yapmış olduğu birleştirici açıklamalar teröre ortak olanların, PKK’ya “terör örgütü” diyemeyenlerin sinirini bozmuş gözüküyor" diyen Zorlu, DEM Milletvekili Buldan'ın "Biz seninle hep ayrıydık. Sen hep Nevruz’dun, Biz hep Newroz’duk." dediğini hatırlattı.

Sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında Buldan'ın sözleri için "Bu toprakların birleştirici gücünü bir kez daha hiçe saymış ve gerçek niyetlerini ortaya koymuştur. Kullandıkları bu dille, temsil ettiği partinin ayrışmacı politikasını yazılı olarak da bir kez daha ortaya koymuştur.” değerlendirmesini yapan Zorlu, şöyle devam etti:

“Milletimizle bir kez daha paylaşmak isteriz ki, bu bölücü ve ayrıştıran dilin karşısında, Türk Milletinin birliğinin savunucusu olmaya devam edeceğiz.”

Söke ilçesindeki iftar programı sırasında Nevruz Bayramı'nı kutlayan Akşener, "Her şey kavga konusu. Nevruz bile kavga konusu. Bir taraf Nevruz, bir taraf Newroz." demişti. "Biz ne ara bu kadar ayrıştık?" diye soran Akşener, "Nevruz, Türk'ün bayramıdır. Yeni gün demektir. Yeni mevsim demektir. Nevruz Buhara'dır, Nevruz Bakü'dür. Nevruz Ankara'dır, İstanbul'dur, Kırım'dır. Nevruz Yunus Emre'dir, Hacı Bektaş Veli'dir, Mevlana'dır. Dolayısıyla Nevruz Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.