Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları

“Milletin Alın Teri, Emeği TÜİK ’in Açıkladığı Makyajlı Enflasyon İstatistikleriyle Gasp Edilmektedir”

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "İstatistikle söylenen ilgi çekici olabilir. Ama saklanan hayatidir. Son enflasyon istatistiklerinin sakladıkları özellikle hayatidir. Milletin alın teri, emeği TÜİK ’in açıkladığı makyajlı enflasyon istatistikleriyle gasp edilmektedir." dedi. 


Sosyal medya hesabından açıklanan Ağustos ayı Enflasyon rakamlarına ilişkin açıklamada bulunan CHP Sözcüsü Öztrak, "İstatistikle söylenen ilgi çekici olabilir. Ama saklanan hayatidir. Son enflasyon istatistiklerinin sakladıkları özellikle hayatidir. Milletin alın teri, emeği TÜİK ’in açıkladığı makyajlı enflasyon istatistikleriyle gasp edilmektedir.

İTO’nun İstanbul ücretliler enflasyonu ile TÜİK ’in tüketici enflasyonu arasındaki fark; son aylarda açılıyor. İTO’nun % 99,9 olarak ölçtüğü enflasyon, TÜİK’e göre % 80,2. Aylık enflasyon ise yine aynı sırayla % 2,3 ve % 1,5.

Tüketici enflasyonu, % 80,2 ile 1998 Eylül ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Temmuz’da % 144,6 olan üretici enflasyonunun Ağustos’ta % 143,7’ye gerilemesine rağmen, tüketici ve üretici enflasyonu arasındaki makas hala tarihi zirvelerde.

Ağustos’ta “işlenmemiş gıda, enerji, alkollü içkiler, tütün, altın” hariç TÜFE-B % 3,2 artarken; “işlenmiş gıda ve alkolsüz içecekleri” de kapsayan TÜFE-C % 3,1 arttı. Ağustos’ta çekirdek enflasyon rakamları manşet enflasyonun iki katı.

“Türkiye ekonomi modeli” diyerek uydurulan “faiz sebep, enflasyon netice” safsatası korkunç bir enflasyon tsunamisi yarattı. Mutfaklar yangın yerine döndü. Son bir yılda; Şeker % 165, Ekmek % 101, Makarna % 113, Taze Süt % 122, Et % 87 zamlandı." ifadelyerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.