Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Kudüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

“Sayın Erdoğan; Emeklilerimize 7 Bin Lira Bayram İkramiyesi Vereceksin, 11 Bin Lira Seyyanen Zam Yapacaksın ve En Düşük Emekli Maaşını Asgari Ücret Seviyesine Çıkaracaksın!“

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'da iftar programında konuştu. "Ucube sistemin getirdiği tek adam sisteminden dolayı çok rahat bir hayat var" diyen Akşener, "Mesela Isparta üzerinden konuşalım. Birisi parmağını sallıyordur, 'Oyu bölerseniz AK Parti gelir' diyordur. Öbürü parmağını sallıyordur, 'Oyunuzu bölerseniz CHP gelir' diyordur. Ben de diyorum ki; oylarınızı toparlayın Ahmet Tural gelsin." ifadesini kullandı.  

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eskişehir Odunpazarı’nda esnaf gezisinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından Isparta’da gerçekleştirilen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu.

“ELİMDE İMKÂN OLSA SİYASETÇİLERE EN AZ BİR YIL ESNAF GEZMEYİ ŞART KOŞARIM…

Meral Akşener İYİ Parti Isparta Belediye Başkanı Ahmet Tural’ın esnaf odası başkanlığı görevinde bulunduğunu vurguladığı konuşmasında; “Karşımda oturan Ahmet Tural, Esnaf Odası Başkanı. Ben 3 yıl boyunca gezdim ve o kadar çok şey öğrendim ki siyasete girecek kişilere elimde imkân olsa en az bir yıl esnaf gezmeyi ve adam gibi dinlemeyi kanun çıkarır, şart koşarım. O kadar çok bilgi edindim ki… Mesela 87 puan almış çocuğunun mülakatta elendiğini ama buna karşılık 73 puan almış arkadaşının atandığı bir mülakat sisteminden ağlayan gençler, ağlayan anne ve babalar gördüm. Ne mi öğrendim? Mesela bileniniz var mı bilmem eczanelerin veresiye defteri olduğunu öğrendim. Ağrı’da bir eczanede başladık ve şimdi gittiğim her yerde soruyorum. Eczanelerin veresiye defteri var bu ülkede. Ne mi öğrendim o esnaf dükkanlarında? Hatay’da Güney Doğu’da, İç Anadolu'daki elektrik şirketlerinin çiftçimize nasıl zulmettiğini yani özelleştirilen elektrik şirketlerinin tarımla meşgul olan insanlarımıza nasıl zulmettiğini öğrendim. Bu akşam ne yemek pişireceğim diye kara kara düşünen emekli kocası olan kadınlar gördüm, onlardan açlığı öğrendim…” ifadelerini kullandı.

“OYLARINIZI TOPARLAYIN, GETİRİN; AHMET TURAL GELSİN.”

İYİ Parti olarak seçimlere hür ve müstakil olarak ittifaksız girdiklerine dikkat çeken Akşener; “Bu ucube sistemin getirdiği tek adam sisteminden dolayı çok rahat bir hayat var. Mesela Isparta özelinden konuşalım. Birisi parmağını sallıyor, “Oy bölerseniz Ak Parti gelir.” Ya da öbürü parmağını sallıyor diyor ki; “Oyunuzu bölerseniz orada CHP gelir.” Ben de diyorum ki; “Oylarınızı toparlayın, getirin, Ahmet Tural gelsin.” Herkesle birlikte ikinci bir Demirel vakasını burada yaşayalım. Rahmetlinin izinden yol yürüyen bir kardeşimizi ve hiçbir siyasi parti mensubuna ayrımcılık yapmayan, Isparta’ya hizmet edecek olan, Isparta’nın derdi için gidip herhangi bir bakanın kapısının önüne sandalyeyi koyup o işi çözünceye kadar oradan kalkmayacak birisini seçin diyorum.” şeklinde konuştu.

“ISPARTA’NIN PARASININ ISPARTALI'YA HARCANMASI VE ISPARTA’YA YATIRIM ÇEKİLMESİ GEREKİYOR.”

Isparta’nın kalkınması ve istihdamın sağlanması için Isparta’ya yatırım yapılması gerektiğini de vurgulayan Meral Akşener; “Yolda gelirken il başkanıma sordum. Isparta'nın merkezinin hizmet sektörüyle meşgul olduğunu askerin ya da öğrencinin herhangi bir sebeple kenara çekilmesi hâlinde, covidde onu gördük; Isparta yandı, yıkıldı. Demek ki Isparta’nın parasının Ispartalı'ya harcanması ve Isparta’ya yatırım çekilmesi gerekiyor. Zengin iş adamlarına belediye olarak yardımcı olup buraya fabrikalar açmalarının sağlanması gerekiyor. İstihdam için gençlerimiz açısından buna ihtiyaç var.” dedi.

“AHMET BAŞKAN CEBİNİZDEN BİR KURUŞ ÇIKMADAN KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAK…”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Isparta Belediye Başkanı Ahmet Tural’ın Isparta’nın ihtiyacı olan kentsel dönüşümü vatandaşlardan para almadan tamamlayacağını söyleyerek; “İkincisi kentsel dönüşüm. Onu da belediye başkan adayımıza sordum, kentsel dönüşüme ihtiyaç var ama insanlar onun parasını ödeyecek imkâna sahip değil. Bulmuş problemi, çözmüş. Cebinizden bir kuruş çıkmadan kentsel dönüşüm yapabileceğini söyledi. Şimdi bütün bunların neticesinde çalmayan çaldırmayan Ispartalı’ya hizmet edecek olan ve Demirel ekolünden ve esnafın derdini, tarımla meşgul olan insanın derdini, gencin derdini bilen bir kardeşimizi hem Ak Partililerin hem CHP’lilerin hem Milliyetçi Hareket Partililerin hem ne kadar siyasi partiden burada bulunan insan varsa Isparta’da hepsinin oyunu ben Ahmet Tural’a istiyorum ve hiçbirini mahcup etmeyeceğine de kefilim.”  ifadelerini kullandı.

“SAYIN ERDOĞAN; EMEKLİLERİMİZE 7 BİN LİRA BAYRAM İKRAMİYESİ VERECEKSİN, 11 BİN LİRA SEYYANEN ZAM YAPACAKSIN VE EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI ASGARİ ÜCRET SEVİYESINE ÇIKARACAKSIN!

Akşener, emeklilerin geçim sıkıntısını anlatarak emekli maaşlarına ve emeklilere verilecek bayram ikramiyesine de zam yapılması için Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulundu; “3 tane konuyu her konuşmamda dile getirdim. Birincisi emekliler. 10.000 TL emekli maaşı alan bir aile açtır aç. Buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum, tam bir aydır sesleniyorum; 7.000 TL bayram ikramiyesi vereceksin emeklilerimize, 11.000 TL seyyanen zam yapacaksın ve en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkaracaksın. Geçen gün dedi ki “İsteyip duruyor da şartlar uygun değil.” Biliyorum, bak onun için söylüyorum. Bunları yaptın, yaptın. Yapmadığın takdirde bütün emeklilerin oylarına talibim. Tutun elimi, güç verin bana; görün, bakın, haklarınızı söke söke nasıl alıyorum? Diyor ki; “para yok”. Peki Sayın Erdoğan siz Suriyelilere para buluyorsunuz, Afganlara para buluyorsunuz emeklilere mi bulamıyorsunuz?”

“MÜLAKAT İMTİHANLARIN, YAPILAN SINAVLARIN İÇİNE TÜKÜREN BİR SİSTEM. BU GENÇLERİN UMUDUNU YERE YIKMAYA KİMSENİN HAKKI YOK.”

Öğretmen adaylarına verilen sözlerin tutulmadığını vurgulayan Meral Akşener, konuşmasında 100 bin öğretmen atamasının gerçekleştirilmesi ve söz verildiği gibi atamalarda mülakatın kaldırılması gerektiğine de dikkat çekti; “İkinci konumuz öğretmenler. Bütün siyasi partiler 2023’te seçime giderken 100.000 öğretmen tayin edeceğiz dedik. Ne demek bu? Cumhuriyetin 100. yılında 100.000 öğretmen tayin edeceğiz dendi. Seçim bitti, unutuldu. Şimdi diyorum ki; Sayın Erdoğan, bu 100.000 öğretmeni tayin edeceksin. Çünkü bu öğretmen kardeşlerimi açtığın okullardan mezun olmasını sağlayan sensin. Annelerin, babaların rızkından kesip çocuklarını okutmalarına bu okulları açarak vesile olan sensin. Plan program yapmadan, yeteri kadar öğretmen yetiştirmek yerine; her bir okulda öğretmen yetiştirirsen olmaz. Ben öğretmenim, Bursa Öğretmen Okulu’ndan mezun oldum, 2 ay sonra tayinim çıktı. Sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun oldum, 2 ay sonra tayinim çıktı. Çünkü hesaplı, kitaplı, ihtiyaca göre öğretmen yetiştirilirdi. Öğretmenleri tayin edeceksin, etmiyorsan bütün öğretmenlerin oyuna talibim. Tutun elimi, verin gücü o 100.000 öğretmeni nasıl tayin ettirdiğimi göreceksiniz. Mülakat konusunda yine 2023’te bırakacağız dendi, hepimiz söyledik. Ama mülakata devam… Mülakat öyle bir iğrenç durum ki torpilin dibi. İmtihanların, yapılan sınavların içine tüküren bir sistem. Bu gençlerin umudunu yere yıkmaya kimsenin hakkı yok. Bu mülakat meselesini söz veriyorum çözdüreceğim.”

“AHMET BAŞKANIM; ISPARTA’YI BİR TURİZM MERKEZİ YAPACAKSIN!”

Meral Akşener konuşmasına şu sözlerle son verdi; “Isparta’da trafik sorununu da çözecek Ahmet Tural. Ve bir şey istiyorum senden Ahmet Başkanım Isparta’yı bir turizm merkezi yapacaksın. Lavantayı kaçırdınız ama buna karşılık gül üzerinden, gül yağı üzerinden, gülcülük üzerinden kültür festivalleri gibi sanat festivalleri gibi pek çok konuyu hayata geçireceksin ki buradaki hizmet sektörü yeniden ayağa kalksın. Isparta’yı Türkiye'nin incisi, daha sonra da dünyanın incisi yapacaksın. Söz mü? Evet söz verdi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.