“Siz Hakkı Yenmiş Nevşehir İlinin Hakkını Koruduğu İçin Görevinden Alınan Bir Kardeşimi Seçtiniz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Nevşehir'de iftar programında konuştu. Akşener, "Seçilmesine vesile olduğumuz kişilerin daha sonra kocaman birer hırsız olduğunu anladığımızda çektiğimiz acıları anlatmamız mümkün değil." dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Nevşehir Belediyesi’nin iftar programında açıklamalarda bulundu.

GAZZE'DEKİ MASUMLARIN AZABININ VE DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ KARDEŞLERİMİZİN ÇEKTİĞİ ÇİLENİN ORTADAN KALKMASINI ALLAH'TAN NİYAZ EDİYORUM.”

Meral Akşener Gazze’de ve Doğu Türkistan’da Müslümanların çektiği zulümlere dikkat çekerek başladığı konuşmasında; “Cenabıhak Ramazan'ın bereketinden önce Türk milletini, hepimizi, daha sonra insanlık alemini faydalandırsın inşallah. Bugün Nevsehir'de çok mutlu bir sofranın başındayız ama anmak isterim ki şu anda Gazze’de, şu anda Doğu Türkistan'da kardeşlerimiz acı çekiyor Çocuklar açlıktan ölüyor Gazze'de. Analar çocuklarına yemek yediremiyor Gazze’de. Milyar dolarlık paraları olan İslam aleminin yöneticileri keyif yapıyor. Cenabı Allah bildiği gibi yapsın hepsini. Diğer taraftan Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin ise evlatlarını Çinli zalimler alıyor, kamplara götürüyor. Bir ailenin erkeklerini alıyor, onları da işçi olarak işçi kamplarına götürüyor. Ve o evde kalan kadınların başına da her eve 2 Çinli erkek konuluyor. Yani hayal edin kardeşlerim. Nevşehir'de bulunan her bir kadın, her bir erkek hayal etsin, düşünsün. Gazze’de evladını dolduramayan, gözünün önünde katil Netanyahu'nun yaptıkları yüzünden açlıktan eriyerek ölüp giden evladının karşısında çaresiz kalan anayı babayı düşünün. Öbür tarafta vücudundan koparılarak küçücük çocuğun alınıp Çinlileştirilmek üzere, Müslümanlığından ayırmak üzere Çinli olması için kamplara götürüldüğü, babasının ise çalışma kamplarına köle olarak çalıştırılmaya götürüldüğü ve her evin içine 2 tane Çinli erkek yerleştirildiği bir Doğu Türkistan düşünün. Ve buna ağzını açmayan milyar dolarlık servetleri olan Müslümanları düşünün, Türkleri düşünün. Bugünkü bu iftar sofrasının gelecek seneye inşallah Gazze'deki masumların bu azabının ortadan kalktığı, Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin çektiği çilenin ortadan kalktığı ve “Allah'ım sana bin şükür” diyerek oturduğumuz sofralar olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“RASİM ARI SİZİN TARAFINIZDAN SEÇİLDİ. SONRA BİRİLERİNİN İSTEDİKLERİNİ YERİNE GETİRMEDİĞİ İÇİN BU İŞTEN NEMALANANLARIN SİNİRİNİ BOZDU VE GÖREVDEN ALINDI.”

Akşener, Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Rasim Arı’nın daha önce görevinden alındığını hatırlatarak; “Bana göre İslam'ın, bana göre Müslümanların en dikkat etmesi gereken iki konu var. Bana göre dinin temeli. Birisi merhamet, vicdan. Bir diğeri kul hakkı. Rasim Arı sizin tarafınızdan seçildi. Sonra birilerinin istediklerini yerine getirmediği için, sizin vergilerimizle Nevşehir Belediyesi’nde oluşan o paranın yani bütçenin hak dışı kullanılmaması için, birilerine peşkeş çekilmemesi için aşırı dikkat etti. Ve sonuç itibarıyla bu işten nemalananların sinirini bozdu ve görevden alındı. İşin özü ve özeti bu. Sordum biraz evvel “Ne kadar para ve borç bırakmıştın?” dedim. Rasim başkan doğru mu? 50 milyon borç. 1.7 milyon dolar kasada bıraktım diyor. Şimdi kardeşim ne kadar borcu var geldin gördün. Şimdi ise 500 milyona yakın Nevşehir Belediyesi’nin borcu var. Esas mesele bu. Asıl ölçü bu. Bunlar sizin paralarınız. Nevşehir'e hizmet etmek, Nevşehirli yaşlıların elinden tutmak, Nevşehirli gençlerin umudunu ayağa kaldırmak, Nevşehirli yaşlı kadın ve erkeklerin o gece tenceresi kaynamıyorsa o eve bir tencere yemeğin gitmesini sağlamaktır belediye başkanlarının görevi. Onun için de o parayı, yani sizin hepinizin vergilerinizle oluşan o bütçeyi Beytülmal görüp el uzatmamaktır. Onun için de görevden 21 ay sonra görevden alındığında 1.7 milyon nakit parayı kasada bırakır. 50 milyon TL de borç bırakır. Bugün ise 500 milyon borçla bulur…” şeklinde konuştu.

“SİZ HAKKI YENMİŞ NEVŞEHİR İLİNİN HAKKINI KORUDUĞU İÇİN GÖREVİNDEN ALINAN BİR KARDEŞİMİ SEÇTİNİZ.”

Akşener konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Sorum şu. Bütün seçimler yıllardır din iman üzerinden yürüdü. Ama asıl mesele, siyasetçiler kul hakkına ne kadar riayet etti sorusu hiç sorulmadı. Ben bugün Rasim Arı’nın şahsında Nevşehirliler’in karşısında şükranla, izzetle eğiliyorum. Muhabbetle eğiliyorum. Niye biliyor musunuz? Allah her birinizden razı olsun. Niye biliyor musunuz? Siz hakkı yenmiş Nevşehir ilinin hakkını koruduğu için görevinden alınan bir kardeşimi seçtiniz. Allah beni vesile kıldı onu tekrar aday göstermeye. Benim arkadaşlarımı vesile kıldı onu tekrar aday göstermeye. Onun dışında hiçbir şey söyleyemem. Cenabı hakkın vesilesidir, vesile olduk ama siz seçtiniz. Her birinizin karşısında saygıyla, muhabbetle, tazimle eğiliyoruz.”

“BUGÜN BURADA TAHMİN EDEMEYECEĞİNİZ BİR MUTLULUK YAŞIYORUM. ÇÜNKÜ BİR HAKKIN İADESİ VAR.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasının sonunda; “Bugün benim Türkiye'nin geleceğine dair umudum arttı. Bugün benim Türkiye'nin sonrasına yönelik umudum arttı. Yani ne demek istiyorum? Hepimiz dürüstlük nutukları atıp, dürüst olduğuna kefalet koyup seçilmesine vesile olduğumuz kişilerin daha sonra kocaman birer hırsız olduğunu anladığımızda çektiğimiz acıları anlatmam mümkün değil. Mesela ben çok üzgünüm. Ama aldığımız oy oranı ya da kazandığımız yerlerin azlığı veya çokluğu üzerinden değil. O sizin, milletimizin bize verdiği bir mesaj. O mesajı alır, düşünür, gereğini; yani o mesajın bize verdiği; şöyle çalışın, böyle deyin, böyle konuşun, şunu şöyle yapın mesajını alır, değerlendirir elbette ki onun ortaya koyduğu yol haritasına uyarız. Ama bugün burada tahmin edemeyeceğiniz bir mutluluk yaşıyorum. Çünkü bir hakkın iadesi var. Şimdi fazla nutuk atmayacağım kardeşim Rasim. Dün olduğu gibi oğlum bugün de çalmayacaksın, çaldırmayacaksın. Seni Nevşehirliler seçti, onlardır sahibin. Tabi önce Allah, sonra Nevşehirliler. Ama beni Arkadaşlarımı vesile kıldı. Dolayısıyla senin için Allah'ın karşısında ben sorumluyum. Vebalin var. Dolayısıyla çalmayacak, çaldırmayacağız. Haksızlık yapmayacaksın, kul hakkına girmeyeceksin. Tamam mı? Diyor ki “Dün olduğu gibi asla ve kata.” Bu bir şeref sözü. Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.