Öne Çıkanlar tesk Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan Kuşadası Belediyesi Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş çiftçi gündem başlıkları galatasaray Haydarpaşa Lisesi Uzm. Dr. Selda Yılmaz Barış Pınarı Bölgesi Cumhurbaşkanlığı kabinesi filistin

“Türkiye Yüzyılı’nı, Bizden Sonraki Nesillere Bırakacağımız En Büyük Miras Olarak Görüyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valiler Buluşması'nda yaptığı konuşmada, “Ülkemize, geçtiğimiz 21 yılda kazandırdığımız kalkınma ve demokrasi atılımları ile eser ve hizmetler Türkiye Yüzyılı’nın temelidir. Asırlık ihmallerin telafisiyle inşa edilen bu güçlü temel üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı’nı, bizden sonraki nesillere bırakacağımız en büyük miras olarak görüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Valiler Buluşması'na katılarak bir konuşma yaptı.

Sözlerinin başında, programa katılanlara “Hoş geldiniz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet adına vazife yaptıkları şehirlere verdikleri hizmetler için valilere teşekkür ederek, “Bu vesileyle 10 Ocak İdareciler Günü’nüzü tebrik ediyorum. Türkiye, binlerce yıllık devlet geleneği içinden süzülüp gelen pek çok kurumunu ve teamülünü bugün de yaşatabilen bir ülkedir. Mülki idare teşkilatımız, bu geleneğin hem sahibi hem uygulayıcısı olarak devlet ve millet hayatımızda önemli bir konuma sahiptir” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRKİYE YÜZYILI MİLLETİN VE DEVLETİN ORTAK PROGRAMIDIR”

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet’in ilk asrının geride bırakılıp ikinci asrına girildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri vesilesiyle, milletimizin önüne yeni bir vizyon daha koyduk. Adına Türkiye Yüzyılı dediğimiz bu vizyon bir siyasi parti programı değil ülkenin topyekûn kalkınması, büyümesi, güçlenmesi hedefinin adıdır” dedi.

Bir başka ifadeyle Türkiye Yüzyılı’nın milletin ve devletin ortak hayali, ortak programı, ortak projesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Hiç şüphesiz Türkiye Yüzyılı’nın şehirlerimizdeki birinci derece muhatabı siz valilerimiz, kaymakamlarımızsınız. Ülkemize, geçtiğimiz 21 yılda kazandırdığımız kalkınma ve demokrasi atılımları ile eser ve hizmetler Türkiye Yüzyılı’nın temelidir. Asırlık ihmallerin telafisiyle inşa edilen bu güçlü temel üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı’nı, bizden sonraki nesillere bırakacağımız en büyük miras olarak görüyoruz. Bu bakımdan valiler buluşmamızın gündeminin Türkiye Yüzyılı odaklı oluşturulmasından memnuniyet duyuyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.