Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

“Van’a Son 21 Yılda 168 Milyar Lira Kamu Yatırımı Yaptık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van mitinginde yaptığı konuşmada, “Bizim milletimize verdiğimiz her sözün, ortaya koyduğumuz her vizyonun ve programın gerisinde, ülkemize kazandırdığımız eserler ve hizmetler bulunuyor. Her bir şehrimiz ve her bir insanımız, bu eserlerden ve hizmetlerden payına düşeni almıştır. Bu anlayışla Van’a da son 21 yılda, güncel rakamlarla yaklaşık 168 milyar lira kamu yatırımı yaptık” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşyol Meydanı’nda düzenlenen Van mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında “İpek Yolu’nun hiç sönmeyen kutup yıldızı, medeniyetler beşiği, tabiatıyla, kültürüyle, insanıyla dünyanın gıpta ettiği Van’da sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum” diyerek katılımcıları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Van’a düşen gönlümüzü hasret pınarından kana kana doyurmak için her fırsatta size koşuyoruz” dedi.

“Bizim milletimize verdiğimiz her sözün, ortaya koyduğumuz her vizyonun ve programın gerisinde, ülkemize kazandırdığımız eserler ve hizmetler bulunuyor” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her bir şehrin ve her bir insanın, bu eser ve hizmetlerden payına düşeni aldığını vurguladı.

Bu anlayışla Van’a son 21 yılda, güncel rakamlarla yaklaşık 168 milyar liralık kamu yatırımı yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Eğitimde; 9 bin 974 adet yeni derslik inşa ettik, üniversitemizdeki fakülte sayısını 9’dan 19’a çıkardık. Gençlik ve sporda; 8 bin 300 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık, 77 spor tesisi inşa ettik.”

“VANLI İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA 21 MİLYAR LİRALIK KAYNAKLA DESTEK OLDUK”

Sosyal yardımlarda, Vanlı ihtiyaç sahibi vatandaşlara 21 milyar liralık kaynakla destek olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Engellilere yönelik Sosyal Hizmet Kampüsünün yapımına devam ediyoruz. Sağlıkta; 500 yataklı merkez ve 400 yataklı bölge hastanesi başta olmak üzere toplamda 1.562 yataklı 19 hastanenin de aralarında bulunduğu 104 sağlık tesisi inşa ettik. Yapımı süren 15 sağlık tesisimiz daha var. Yatak kapasitesi 800 olan Van Şehir Hastanemizin projesini tamamladık, yakında ihalesine çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

TOKİ vasıtasıyla 25 bin 736 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini ve 2 bin 299 konutun yapımına devam ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Acısı hâlâ yüreklerimizi yakan 2011 depremiyle yıkılan Van’daki yerleşim yerlerimizi yeni baştan inşa ettik. Kentsel dönüşümde; şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 13 bin 820 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.