Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü rusya 25 Eylül 2024 Gündem Özeti 112nin aranması sırasında dikkat edilmesi gerekenler Uzman Klinik Psikolog Sinem Karaduman Op. Dr. Muhittin Dadaş İspanyanın başkenti Madrid Petek Dinçözün Yeni Parçası Ahımı Ala Ala Yayında mı EFES2024 Tatbikatı Mart 2024 Ticaret Satış Hacim Endeksi. Ticaret Satış Hacim Endeksi

“Yargı Alanında 2002’den Beri Yürüttüğümüz Zorlu Mücadeleyi, Sivil Bir Anayasayla Taçlandırmak İstiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hâkimleri Kura Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını darbe anayasasıyla karşılamış olmayı, açıkçası içimize sindiremiyoruz. Yargı alanında 2002’den beri yürüttüğümüz zorlu mücadeleyi; inşallah sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasayla taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hâkimleri Kura Töreni’ne katılarak, bir konuşma yaptı.

Kura çekerek görevlerine başlayacak olan toplam 1.102 adli yargı hâkimi ve cumhuriyet savcısı ile idari yargı hâkimini tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ataması yapılacak olanlara görev yerlerinde başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde 15 bin 412’si Cumhuriyet Savcısı, 7 bin 409’u hâkim olmak üzere toplam 22 bin 821 hâkim ve savcının görev yaptığını ve bugünkü katılımla sayının 23 bin 923’e çıkacağını belirtti. 

Adalet hizmetlerinin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için bugüne kadar omuz omuza mücadele verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin gözünde ‘adliye kapısını adaletin kapısı’ hâline getirmek için hep beraber çaba harcadık, ter döktük. Hayata geçirdiğimiz her değişiklikle, ülkemizin demokrasi ve hukuk devleti standartlarını daha da yükselttik” dedi.

“ADALET TEŞKİLATIMIZIN TOPLAM PERSONEL SAYISI İSE 61 BİNDEN 190 BİNE YÜKSELDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde, ülkemizi dört ana sütun üzerinde inşa edeceğimizi vaat etmiştik. Bunların da ‘eğitim, sağlık, emniyet ve adalet’ olduğunu söylemiştik. Aradan geçen 21 yılda, ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ve karşılaştığı sıkıntılar ne olursa olsun, bu sözümüze sadakatle bağlı kaldık. Türkiye’nin son 21 yılda adalet hizmetlerinin kalitesinde aldığı mesafeyi inkârı mümkün olmayan bir şekilde ortaya koymaktadır. 2002 yılında 9 bin 349 olan hâkim-savcı sayısını, 2,5 kat artışla yaklaşık 24 bine çıkardık. Adalet teşkilatımızın toplam personel sayısı ise 61 binden 190 bine yükseldi. Merdiven altlarında, adeta mahzeni andıran yerlerde adalet dağıtılan kötü manzaralara son verdik. İnşa ettiğimiz 280 modern adalet sarayıyla, bu alandaki en önemli altyapı eksiklerimizden birini giderdik. Yüksek yargı organlarımızı; mimarisi, teknolojik donanımı, imkânları ve diğer müştemilatıyla göz dolduran hizmet binalarına kavuşturduk.”

“TÜRKİYE’NİN HEDEFLERİNE ULAŞMASININ ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL, DARBE ÜRÜNÜ MEVCUT ANAYASADIR”

Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasının önündeki en büyük engelin, darbe ürünü mevcut anayasa olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını darbe anayasasıyla karşılamış olmayı, açıkçası içimize sindiremiyoruz” ifadesini kullandı.

“Yargı alanında 2002’den beri yürüttüğümüz zorlu mücadeleyi; inşallah sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasayla taçlandırmak istiyoruz” sözleriyle devam Cumhurbaşkanı Erdoğan, “28’inci Yasama Döneminde önceliklerimizin en başında, Meclisimizin de takdiriyle, Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarmak vardır. Milletimize verdiğimiz ve tuttuğumuz diğer tüm sözler gibi, Allah’ın izniyle, bu idealimizi de hayata geçireceğimize yürekten inanıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.