Öne Çıkanlar ırak pkk fetö CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Cumhur İttifakı spk Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi Sosyal Medya Detoksu Indie rock Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan

Generali Sigorta, Prim Rakamını 82,5 milyar €’ya Çıkardı

Generali Grubu, 2023 yılını rekorlarla kapattı. Grup, hisse başına temettüde hızlanan büyümesiyle dikkat çeken bir performans sergiledi. Brüt yazılan prim rakamının mal ve kaza segmentindeki güçlü büyüme etkisiyle 82,5 milyar € düzeyine yükselmesi, grubun güçlü finansal pozisyonunu ortaya koydu. Hayat sigortalarındaki net girişlerdeki artış da stratejik odaklanmanın bir sonucu olarak tamamen birim bağlantılı ve koruma nitelikli ürünlere odaklanmanın getirdiği başarıyı gösterdi.

Grubun tüm segmentlerin olumlu katkısıyla ulaşılan 6,9 milyar € seviyesindeki faaliyet sonucu, rekor nitelikte bir başarı olarak kaydedildi. Ayrıca düzeltilmiş net sonuçların %14,1 artış göstererek 3.575 milyon € seviyesine ulaşması, Grubun kararlı büyüme stratejisinin başarıyla uygulandığını gösterdi.

Sorumlu bir kuruluş olarak hareket ediyoruz

Generali Grubu CEO'su Philippe Donnet yaptığı açıklamada, "Generali'nin güçlü performansı, 'Yaşam Boyu Ortaklık 24: Büyümenin İtici Gücü' stratejisinin başarılı bir şekilde uygulandığını gösteriyor." dedi. Donnet, ayrıca Grubun sürdürülebilir büyüme yolculuğunun ve sorumlu bir kuruluş olarak hareket etme taahhüdünün çalışanlar ve acenteler tarafından gösterilen çaba ile mümkün olduğunu vurguladı.

Öte yandan, finansal piyasalara yönelik beklentilerdeki değişiklikler ve merkez bankalarının politikalarıyla ilgili belirsizlikler, 2024 yılında Grubun stratejik kararlarında önemli rol oynayacak. Ancak grubun hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerlemesi bekleniyor.

Sağlam bir temel oluşturuyor

2024 yılında finansal piyasalara merkez bankalarının yapması beklenen faiz indirimlerinin zamanlaması ve kapsamı yön verecektir. Enflasyonist baskılar azalmaya devam ediyor ve piyasalar şimdiden 2023 sonunda daha düşük faiz oranlarına göre pozisyon alıyor. Yine de FED ve Avrupa Merkez Bankası, sıkı işgücü piyasaları ve ücret artışlarındaki güçlü trend karşısında ihtiyatlı davranarak politika faizlerini gevşetmeyi ağırdan alabilir. 2024'te küresel büyümenin 2023'e kıyasla bir miktar yavaşlayacağı öngörülse de küresel ekonomi resesyona girecek gibi de görünmüyor.

Generali Grubu'nun 2023 yılındaki başarısı, sektördeki liderliğini pekiştirirken, gelecek hedeflere ulaşmak için sağlam bir temel oluşturuyor. Grubun, müşteri odaklı yaklaşımıyla ve stratejik kararlılığıyla önümüzdeki dönemde de başarılı olması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.