Öne Çıkanlar filistin Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök ırak Metina Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev milli savunma bakanlığı ito A Milli Kadın Voleybol Takımı bitlis berlin terörist

TSKB’den Alcas Metal’in Güneş Enerjisi Yatırımına Destek

Türkiye’nin en büyük alüminyum üreticilerinden Alcas Metal, öz tüketimleri için yapmayı planladıkları GES projelerinin finansmanı kapsamında TSKB ile iş birliği yaptı. TSKB tarafından Alcas Metal’e ilk etapta 200 milyon TL tutarında uzun vadeli kredi sağlanacak. 

Türkiye’nin en büyük alüminyum üreticilerinden Alcas Metal, öz tüketimleri için yapmayı planladıkları güneş enerjisi yatırımının finansmanı için Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ile iş birliği yaptı. 

İş birliğine ilişkin iyi niyet anlaşması, Alcas Metal Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Mehmet Yılmaz, Alcas Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Barış Bedir ile TSKB Kurumsal Bankacılık Satış Müdürü Volkan Karaben tarafından imzalandı. Düzenlenen imza töreninde yapılan açıklamada, Alcas Enerji’nin gerçekleştireceği   öz tüketime yönelik GES projelerinin finansmanı amacıyla TSKB tarafından Alcas Metal’e ilk etapta 200 milyon TL tutarında uzun vadeli kredi sağlanacağı duyuruldu. Ayrıca TSKB, Alcas Metal’e kurmayı planladıkları yeni panel ve batarya fabrikası yatırımına ilişkin sürdürülebilirlik alanında danışmanlık hizmetleri de sunmayı planlıyor.

GES projeleri ile 4.882 hanenin elektrik tüketimine denk bir enerji üretimi sağlayacak olan Alcas Metal, aynı zamanda yılda 9.575 ton karbondioksit azaltılmasına katkıda bulunacak.

İmza töreninde konuşan Alcas Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Barış Bedir; “Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına önemli bir katkı sağlayacak bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyor, finansman sürecinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TSKB Kurumsal Bankacılık Satış Müdürü Volkan Karaben ise yaptığı açıklamada; “TSKB olarak ülkemizin düşük karbonlu ekonomiye geçişinde önemli bir rol oynuyoruz. 2000’li yılların başından bu yana finanse ettiğimiz yenilenebilir enerji yatırımları Türkiye’nin bu alandaki kurulu gücünün %15’ini temsil ediyor. Alcas Metal ile imzaladığımız bu iyi niyet anlaşması ile ülkemizin güneş enerjisi kapasitesine ve bankacılık modelimizin merkezine koyduğumuz Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına çok yönlü katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.