Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti bugünün gündemi kınama dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik’ten ilk Çeyrekte 6 Milyar TL Net Kâr

Sigorta ve hayat emeklilik sektörünün öncü şirketleri Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, 2024 yılının ilk çeyreğinde toplamda 6 milyar TL net kâr açıkladı. 

Gücünü adından alan Türkiye Sigorta, piyasa beklentisi üzerinde kârlılık açıklayarak kuvvetli bilanço yapısını devam ettiriyor. Mart ayı sonunda 3.527 milyar TL net kâr açıklayan Türkiye Sigorta, net kârını önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 6.5 katına çıkarırken; Türkiye Hayat Emeklilik ise ilk çeyrekte 2.442 milyar TL net kâr elde ederek çeyrek bazında rekorunu kırdı. 

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik ilk çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre toplamda yüzde 108 artışla 31.1 milyar TL prim üretti, büyüme performansının yanında bilançosunu güçlü rezerv yapısı ile kuvvetlendirmeye devam etti. 

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik sürdürülebilir kârlılığı destekleyen büyüme performansı ile beraber güçlü bilanço yapısını daha da ileri taşımayı yılın geri kalanında da önceliklendirmeye devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.