Öne Çıkanlar tesk Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan Kuşadası Belediyesi Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş çiftçi gündem başlıkları galatasaray Haydarpaşa Lisesi Uzm. Dr. Selda Yılmaz Kültürel AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Barış Pınarı Bölgesi

ÜNLÜ & Co’nun Kredi Notu ‘AA+’ya Yükseldi

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia, Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu “AA+”ya yükseltti. 

Derecelendirme ile ilgili açıklama yapan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, “Küresel ekonomik ortamdaki çalkantılı sürece rağmen bu yıl uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notumuzun “AA+” olarak yükseltilmesi, ÜNLÜ & Co’nun uzman ekibiyle birlikte her şartta doğru işlere imza attığının bir göstergesi niteliğinde” dedi.

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia, ÜNLÜ & Co’nun (ÜNLÜ Yatırım Holding A.Ş.) kredi derecelendirme notunu güncelledi. JCR raporuna göre ÜNLÜ & Co’nun geçtiğimiz yıl “AA” olarak belirlenen uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notu bu yıl “AA+”, görünümü “durağan” olarak belirlendi. Raporda ÜNLÜ & Co’nun Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para kredi derecelendirme notu ise “BB”, görünümü “negatif” olarak açıklandı.

JCR tarafından düzenlenen ÜNLÜ & Co’ya ait derecelendirme kurulu raporu ve sonuçları 31.08.2022 tarihinde www.kap.org.trwww.unluco.com ve www.jcrer.com.tr web adreslerinde yayınlandı.

JCR Eurasia tarafından yapılan açıklamada ÜNLÜ & Co’nun kredi notu yükselişinin nedenleri arasında, “İyi konumlandırılmış bağlı ortaklıklar ve istikrarlı ‘devamlı gelir’ yaratımı ile sürdürülebilir gelir ve kâr yaratım kapasitesi, yüksek kaliteli aktif büyümesi ile desteklenen sağlam likidite ölçümleri, hisse senedi ihraç primleri ve kârlı operasyonlar ile desteklenen güçlü özkaynak yapısı, çeşitlendirilmiş iş kolları ve borçlanma kaynakları, saygın ortaklık yapısı ve yurt içi ve yurt dışı yerleşik bireysel ve kurumsal müşteriler ile köklü ilişkiler” maddeleri sıralandı.

100 yıl sonrayı hedeflemek başarının anahtarı

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, JCR tarafından yayınlanan kredi derecelendirme raporuna ilişkin yaptığı değerlendirmede “Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu olarak çalışmalarımızı her zaman 100 yıl sonra da varlığını sürdürecek, başarılı ve girişimci ruhunu koruyan bir finans kuruluşu olma hedefimiz doğrultusunda sürdürüyoruz. Bu hedef bizler için aynı zamanda başarının da anahtarı. JCR geçen yıl halka arz sonrası kredi notumuzu “AA” olarak belirlemişti. Küresel ekonomik ortamdaki çalkantılı sürece rağmen bu yıl uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notumuzun yükseltilerek “AA+” olarak açıklanması, ÜNLÜ & Co’nun uzman ekibiyle birlikte her şartta doğru işlere imza attığının bir göstergesi niteliğinde. Çeşitlendirilmiş iş kollarımız ve uzman ekibimiz ile çalışmalarımızı aynı kararlılıkla bundan sonra da sürdürerek ÜNLÜ & Co’nun başarı zincirine yeni halkalar ekleyeceğimize inanıyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.