Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

VBT Yazılım A.Ş. Datamind’ın Yüzde 51,2 Hissesini Satın Aldı

VBT Yazılım A.Ş., “veri analitiği ve yapay zeka” alanında faaliyet gösteren Datamind’ın yüzde 51.2 hissesini satın aldı.



Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden olan VBT Yazılım A.Ş.  yapay zeka ve veri analitiği alanlarında 15 yıldır faaliyet gösteren Datamind firmasının %51.2 hissesini satın aldı. Resmi duyuru 18.04.2022 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yapıldı.

Satın alma ile VBT Yazılım A.Ş. büyük veri, analitik ve yapay zekâ alanlarında önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan VBT Yazılım A.Ş. Genel Müdürü Tayfun Yurdagül, “Satın alma ile her iki marka da gücüne güç katmıştır. Datamind 15 yıldır konusunda uzman ve deneyimli kadrosu ile uzun zamandır takdir ettiğimiz ve takibimizde olan bir firma idi. Datamind’a ortak olunması, VBT yazılımın küresel genişleme stratejisine uyuyor” dedi.
Yurdagül, şöyle devam etti:
“VBT Yazılım-Datamind birlikteliği ile veri odaklı dijital dönüşüm süreçlerindeki müşterilerimize daha fazla değer katacağımıza inanıyoruz. Türkiye ve yurt dışında yazılım ve sistem alanında hizmet verdiğimiz bütün müşterilerimize veri yönetimi ve analitik alanlarında da hizmetler götürerek daha önemli bir oyuncu haline geliyor olacağız. Ayrıca VBT Yazılım’ın kendi geliştirdiği yazılımlara yapay zekâ ve analitik konularında eklemeleri yapmayı planlıyoruz. Bu da rekabette bizi öne çıkaracaktır. Sonuçta, her iki markayı da VBT çatısı altında büyütüp global iki marka olma yolunda önemli bir adım attık.”

Datamind Genel Müdürü Hakan Tarhan da “Bu ortaklık/satın alma ile çok daha fazla global ve yerel müşteriye, ürün ve servislerimizi sunma imkanı yakalıyor olacağız. Geliştirdiğimiz ürünlere daha fazla odaklanma imkânımız olacak” değerlendirmesinde bulundu.
Tarhan, “Ortaklık ve satın alma konularında gündemimizde başka alternatiflerde olmasına rağmen bir kısım hissesi borsamızda işlem gören, 30. yılına doğru yürüyen VBT Yazılım A.Ş. gibi bir firmayı yanımıza alarak Datamind’ı götürmek istediğimiz hedefe çok daha hızla yürüyeceğimize inandık ve birleşmeyi yaptık. Bu bizim için çok stratejik bir adım oldu. Zaman, doğru adım attığımızı bize gösterecek. Çok heyecanlı ve umutluyuz” ifadelerini kullandı.

Datamind, PD Anadolu Araştırma Danışmanlık Eğitim ve Bilişim A.Ş şirketinin bir markası olup, şirketin kısa zamanda global pazarlarda daha iyi rekabet etmesi için unvanını da “DATAMIND” olarak değiştirileceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.