A Erkek Basketbol Milli Takımı EuroBasket 2022'de Belçika'yı Mağlup Etti

A Erkek Basketbol Milli Takımı FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda A Grubu’ndaki dördüncü maçında Belçika’yı 78-63'lük skorla yendi.

Ay-yıldızlılarımız müsabakaya Shane Larkin, Furkan Korkmaz, Cedi Osman, Alperen Şengün ve Sertaç Şanlı beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk yarısını millilerimiz 37-30 önde tamamladı.

A Erkek Milli Takımımızda Alperen Şengün 24, Furkan Korkmaz 16 ve Ercan Osmani 12 sayıyla mücadeleyi noktaladı. Belçika’da ise Haris Bratanovic 15 sayıyla oynadı.

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası A Grubu’nda Belçika’yı 78-63’lük skorla mağlup ettiği karşılaşmanın ardından A Erkek Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman müsabakayı değerlendirdi.

“Bugün maça çok farklı bir konsantrasyonla, oynamamız gerektiği gibi başladık. Maçın başında kontrolü elimize aldık. İki uzunumuz ve iki fizikli forvetimizle oynadık. Belçika’nın fiziksel oyununa sert kalarak cevap vermek istedik. Tabii bu şekilde oyuna başlamış olmamızda maçın öneminin de etkisi vardı. Gruptan çıkma maçımızdı ve özellikle son günlerde yaşadıklarımız, haksızlıklar, komik kararlar, gerek sahada gerekse de insanların Türkiye’de basketbol dışındaki suçlamaları bizim daha takım olmamızı sağladı. 

Maç boyunca bunu devam ettirdik. Belçika, iki gün önce İspanya’yı yendi. Maç boyunca bu takımın oynaması gerektiği gibi oynadık ve topu iyi paylaştık. Sadece dış atışlarda isabet bulamadık. Onları da soktuğumuzda bu turnuvanın en tehlikeli takımlarından biri olacağız. Berlin tam bir Türk şehri. Bugünden itibaren gurbetçilerimiz o salonu dolduracaktır. Berlin’de Türkiye atmosferi yaratarak FIBA ve diğer takımlara cevabı en iyi şekilde sahada vereceğimizi düşünüyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.