Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

“Bir Daha Bizlere Böyle Acılar Gösterme Ya Rabbi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patlama meydana gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağında incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunduktan sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dua etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün meydana gelen patlama sonucu 41 işçinin hayatını kaybettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi’ne ait maden ocağında incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, incelemeleri sonrasında burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da vefat eden madenciler için dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, duasında şu ifadeleri kullandı:

“Ya İlahel alemin, şu anda büyük bir acı yaşıyoruz. Burada maden ocağında 41 kardeşimiz vefat ettiler, şehit oldular, maden şehidi. Göçük altında kalan insanların hükmen şehit olduğuna inanıyoruz. Ya Rabbel alemin, dua ediyoruz kendilerine, kendilerini iki cihanda aziz eyle Ya Rabbi. Kendilerine rahmet eyle Ya Rabbi. Geride bırakmış olduğu bütün yakınlarına, eş ve dostlarına, annelerine, babalarına, çocuklarına sabr-ı cemiller ihsan eyle ya Rabbi. Ya Rabbel alemin, millet olarak yaşamış olduğumuz bu acıdan dolayı milletimize başsağlığı diliyoruz, kabul eyle Yarabbi. Bizlere sabırlar ihsan eyle Ya Rabbi. Yaralı olan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz, kabul eyle Ya Rabbi. Kendilerine acil şifalar ihsan eyle Ya Rabbi. Bugüne kadar yaşamış olduğumuz nice olaylarda kaybetmiş olduğumuz maden şehitlerimizin tamamına dua ediyoruz, rahmet eyle ya Rabbi. Bir daha bizlere böyle acılar gösterme ya Rabbi. Milletimizi, memleketimizi, devletimizi her türlü kazalardan, belalardan, afetlerden, felaketlerden muhafaza eyle ya Rabbi. Dualarımızı kabul eyle Allah’ım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.