Öne Çıkanlar Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan tesk AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici ANTALYA Kuşadası Belediyesi Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş rusya devlet başkanı vladimir putin çiftçi gündem başlıkları galatasaray Haydarpaşa Lisesi Uzm. Dr. Selda Yılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ömer Tuğrul İnançer'in Cenaze Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 76 yaşında hayatını kaybeden mutasavvıf, yazar, müzisyen ve avukat Ömer Tuğrul İnançer için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

İnançer'in ailesi, ikindi vaktine müteakip kılınan cenaze namazında taziyeleri kabul etti. Kılınan cenaze namazının ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, tezkiye konuşması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Ömer Tuğrul İnançer'i Hakk'a uğurladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim mekânını cennet eylesin, Rabbim Sevgili Habibi'nin sancağı altında buluşturmayı nasip eylesin. Ömer Tuğrul Hocamızı hayatında ölüm noktasında, ölümün bir yok oluş değil, ölümün ancak ebedî âleme bir tebdilimekan ile yürüyüş olduğunu bilirdik. Nitekim şu anda sandukanın üzerindeki örtüde de 'Estauzübillah Bismillah. Küllü nefsin zaikatül mevt sümme ileyna turceun' Rabbimiz böyle buyuruyor: 'Her nefis ölümü tadacaktır' Buradan dönüş yok ve hepimiz de bunun hazırlığı içinde olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ömer Tuğrul İnançer hakkında şunları kaydetti: "Bir mutasavvıf, bir hukukçu, bir edebiyatçı ve millete, ümmete hizmet noktasında hiç tereddütsüz hayatını sürdürmüş olan Hocamıza ben de huzurlarınızda, tanıdım tanıyalı böyle gördüm, böyle bildim. Rabbimden hep birlikte birer Fatiha okumaya sizleri davet ediyorum. Mekânı cennet olsun, Rabbim Sevgili Habibi'ne hep birlikte bizleri komşu eylesin inşallah."

Daha sonra tabuta omuz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnançer'in ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. İnançer'in cenazesi, defnedilmek üzere Nureddin Cerrahi Tekkesi'ne götürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.