Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise gündem özeti çin abd terörist elazığ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “İsrail’e Karşı Ne Yapılması Gerekiyorsa Yapacağız”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Terör örgütü gibi davranarak, Gazze’de, Filistin’de masum insanları, çocukları, gün yüzü görmemiş bebekleri katleden zalim İsrail, tarihteki zalimlerin yolunda yürümeye devam ediyor. O zaman bizde ona karşı ne yapılması gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Mazlumlara Dua, Filistin'e Vefa” programı kapsamında sabah namazı buluşmasında Sakaryalılarla bir araya geldi.

Sakarya İl Müftülüğü tarafından Orhan Gazi Camii’nde düzenlenen programda sabah namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, daha sonra cemaate hitap etti.

“Herkesin kendi gücü nispetinde hakkın yanında durması lazım”

Başkan Erbaş, “İyiliği emreden, kötülüğü men eden bir ümmetsiniz.” ayet-i kerimesini hatırlatarak, ”İyiliği yeryüzünde yaymak, nerede bir kötülük varsa, zulüm varsa o zulmü, o kötülüğü elimizle düzeltebiliyorsak, elimizle, dilimizle düzeltebiliyorsak dilimizle, bunlara bir gücümüz yetmezse kalbimizle o kötülüğe karşı durarak, o kötülüğe buğz ederek bir duruş sergilememiz lazım. Nerede durduğumuz önemli. Hakkın yanında mı, batılın yanında mı? Mazlumun yanında mı, zalimin yanında mı? Herkesin kendi gücü nispetinde hakkın yanında durması lazım.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, İsrailoğullarının tarihte çok sayıda Peygamberi katlettiğini ve bu yüzden de Allah’ın gazabına uğramış bir kavim olduğunu belirtti.

“Ümmet olarak hayra çağırmak, iyiliği emretmek, kötülükten men etmek için varız”

Kıyamete kadar hak ve batılın mücadelesinin devam edeceğini dile getiren Başkan Erbaş, “Biz imtihan için gönderildik ve hakkın yanında durarak bizim bu imtihanı kazanmamız lazım. Ey Müslümanlar; hakkın, mazlumun yanında durun, Peygamberlerin yolunda olun. Bütün peygamberler yeryüzünde hakkı ilan etmek, hakkı duyurmak, Allah’ın adaletini, dinini yeryüzüne tebliğ etmek için gönderildiler. Biz de ümmet olarak Peygamberlerin yolunda hayra çağırmak için, iyiliği emretmek için, kötülükten men etmek için varız.” ifadelerini kullandı.

“İsrail, Batılıların doğudaki karakolu, jandarması, maşası olarak hareket ediyor”

Başkan Erbaş, tarihte bazı kavimlerin mazlumlara yaptığı zulümleriyle meşhur olduğunu, günümüzde de bunu İsrail’in yaptığına işaret ederek, şöyle konuştu:

“Terör örgütü gibi davranarak, Gazze’de, Filistin’de masum insanları, çocukları, gün yüzü görmemiş bebekleri katleden zalim İsrail, tarihteki zalimlerin yolunda yürümeye devam ediyor. O zaman biz de ona karşı ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. En büyük silahımız işte bu duruşumuzdur. Dualarımızla, kalbimizle buğz ederek… Bugün elimizden ne geliyor? Mazluma yardım etmek, maddi, manevi yardımlarımızı göndermek, dünyanın vicdanlı insanlarına seslenip bu zalimi durdurmak için mücadele etmek. Bunu yapmaya gayret ediyoruz. Daha fazlası gelse onu da yaparız, hiç çekinmeyiz. Bakmayın İsrail’in bugün böyle hareket ettiğine, Batılıların doğudaki karakolu, jandarması, maşası olarak hareket ediyor. Kim onun destekçisi? Haçlı Hristiyanları, bunu bilmek gerekiyor.”

“Elimizle, dilimizle, kalbimizle, her şeyimizle çalışmaya devam edeceğiz”

Dünyada halen Selahaddin Eyyubi’lerin olduğunu söyleyen Başkan Erbaş, “’Onlar Allah’ın nurunu ağızlarıyla söndürmeye çalışırlar. Ama kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.’ Bu ayet-i kerimeye inanmıyor muyuz? Haşa, hepimiz inanıyoruz ama bizim çalışmamız lazım. Elimizle, dilimizle, kalbimizle, her şeyimizle çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Filistin ve Mehmetçik için dua etti

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından, Filistin ve Mehmetçik için dua ederek, şu niyazda bulundu:

“Şu anda Filistin’de, Gazze’de yurtlarını, yuvalarını, vatanlarını korumak için mücadele ederken şehit olanlar var, onlara rahmet eyle, yaralı ve gazi olan kardeşlerimize de acil şifalar nasip eyle Ya Rabbi! Vatanları için mücadele eden Filistinli kardeşlerimizi zalim düşmanlarına karşı muzaffer eyle Ya Rabbi!

İslam’ın toprağı olan Kudüs’ü zalimlerin, hainlerin, kafirlerin işgali altından bir an önce kurtarmayı bizlere nasip eyle Ya Rabbi! İslam alemine bu konuda ferasetler nasip eyle, birlik, beraberlik, vahdet nasip eyle Ya Rabbi! Düşmanlara karşı beraber olmayı, beraber hareket etmeyi bütün Müslümanlara nasip eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Şanlı ordumuzu karada, havada, denizde her zaman ve her yerde düşmanlara karşı, zahiri ve harici hainlere karşı muzaffer eyle.

İlahi Ya Rabbi! Ordumuz gerek terör odaklarını, şer odaklarını kurutmak için gerekse vatanımıza göz dikmiş olan düşmanlar için mücadele ediyor, onları muzaffer eyle, yardım eyle.

İlahi Ya Rabbi! Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den günümüze kadar hak yolda vatan, millet, ezan, bayrak ve bütün değerlerimiz için mücadele ederken, fedai can eden bütün şehitlerimize rahmet eyle. Gazilerimize acil şifalar ve hayırlı ömürler nasip eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Biz millet olarak hep zalimin karşısında mazlumun yanında yer aldık, hep hakkın yanında batılın karşısında yer aldık. Neslimize, zürriyetimize, gençlerimize ilelebet her zaman hakkın yanında durmayı, batılın karşısında yer almayı nasip eyle. Mazlumun yanında yer almayı, zalime karşı durmayı bizim neslimize de nasip eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Neslimizin, çocuklarımızın kalbine Kur’an sevgisini yerleştirmeye gayret ediyoruz, bizlere yardım eyle. Senin sevgini, habibin Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) sevgisini, vatan, ezan, bayrak sevgisini yerleştirmek için çalışıyoruz, çabalıyoruz bizlere yardım eyle, bu çabamızda bizlere engel olmak isteyen dahili ve harici İslam düşmanlara fırsat verme Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Biz dua ve merhamet Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) ümmetiyiz. Biz düşmanlarımız için de dua ediyoruz, hepsine hidayet nasip eyle, hidayet mümkün değilse ıslah eyle, o da mümkün değilse dinimiz, inancımız, vatanımız, devletimiz için kurmuş oldukları her türlü hile ve tuzakları kendi başlarına makus eyle Ya Rabbi!”

Sabah namazı buluşmasına Kıbrıs gazileri ve Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) Diyanet İzci Kulübü üyeleri de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.