Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Japonya’da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Japonya’da 132 yıl önce Ertuğrul Fırkateyni kazasında şehit olan askerler için düzenlenen ‘Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Kur’an-ı Kerim ve Dua Programı’na katıldı.

Tokyo Camii ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, kazada hayatını kaybeden şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş tarafından dua edildi.

Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:

“Bundan 132 sene önce bugün elim bir deniz kazası sonucu ahirete irtihal etmiş olan başta Ertuğrul Fırkateyni’nin komutanı Osman Paşa olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhlarına hediye eyledik, Sen vasıl eyle Allah’ım. Mekanlarını cennet, makamları da ali eyle Allah’ım. Şehitliklerini mübarek eyle Allah’ım.

Ya İlahel alemin, Bedir’den günümüze kadar dini mübin-i İslam için, vatan ve millet için feda-i can etmiş olan şühedanın ruhlarına hediye eyledik, Sen kabul eyle Allah’ım. Ya Rab, İslam beldelerini, Müslümanları her türlü kötülüklerden, felaketlerden, şerlerden muhafaza eyle. İslam alemini ve bütün insanlığı görünür görünmez kazalardan, belalardan, salgın hastalıklardan muhafaza eyle Allah’ım. Müslümanlar arasında, insanlık arasında barışı, birliği ve beraberliği daim eyle Allah’ım.”

Başkan Erbaş, Abdürreşid İbrahim’in kabrini ziyaret etti

Başkan Erbaş, daha sonra Japonya’ya İslam’ın tanıtılmasında büyük emek sarf eden ve Tokyo’da metfun seyyah Abdürreşid İbrahim’in kabrini de ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Erbaş’a, Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir, Strateji Geliştirme Başkanı Hasan Güçlü ve Tokyo Din İşleri Müşaviri Muhammet Raşit Alas eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.