Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

“Ey Müslümanlar! Zulme ve Küfre Karşı Birlikte Olalım”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Ey Müslümanlar; bir olalım, beraber olalım, birlik olalım. İslam'ın mefkuresi etrafında, ilkeleri etrafında dünya Müslümanları toplanalım. Zulme karşı beraber olalım, küfre karşı birlikte olalım.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Mazlumlara Dua ve Filistin’e Vefa” programı kapsamında sabah namazı buluşmasında Rizelilerle bir araya geldi.

Rize İl Müftülüğü tarafından Çaykur Ziraat Camii’nde düzenlenen programda sabah namazını kıldıran Başkan Erbaş, daha sonra cemaate hitap etti.

İnsanoğlunun yeryüzünde bulunduğu andan itibaren hep zalimlerin de olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Filistin’de, Gazze’de çoluk çocuk demeden, gün yüzü görmemiş bebekleri dahi katletmekten çekinmeyen zalim İsrail bugün ne yapıyorsa geçmiş asırlarda nice zalimler gelmiş. Hep Allah’ın nurunu söndürmeye çalışmışlar ama onlar istemeseler de Allah nurunu tamamlamış ve tamamlamaya devam edecek.” dedi.

Başkan Erbaş, 1948 yılında İsrail’i haçlıların kurduğuna dikkati çekerek, “Haçlılar İslam’ın en büyük düşmanı, bugün İsrail’e terör faaliyetleri yaptıranlar da onlar. Siyonizmin kurucusu haçlılar. Önce Siyonist Hristiyanlığı kurdu. Yani bugün Siyonist Hristiyanlık Siyonist Yahudilikten daha az tehlikeli değil.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, “Küfür tek millettir.” hadis-i şerifini hatırlatarak, “Küfür İslam karşısında nasıl birleşiyorsa, Müslümanların da tek ümmet olarak küfür karşısında birleşmesi lazım. Ey Müslümanlar; bir olalım, beraber olalım, birlik olalım. İslam'ın mefkuresi etrafında, ilkeleri etrafında dünya Müslümanları toplanalım. Zulme karşı beraber olalım, küfre karşı birlikte olalım.” ifadelerini kullandı.

Gençlere, çocuklara birlik ve beraberliğin öneminin anlatılması gerektiğini vurgulayan Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Birliğimizin daim olması için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Biz dağıldığımızda zalimler hemen üzerimize saldırıyorlar. Vekalet savaşlarıyla, terör örgütleri kurdurarak bunu yapıyorlar. Binlerce askerimizle terör örgütlerine karşı savaş veriyoruz, zalimler de Mehmetçiğimizi şehit eden terör örgütlerine binlerce tır silah gönderiyor. Kim veriyor o silahları onlara? Bugün İsrail’e Filistinli bebekleri öldürsün diye kim bombaları veriyorsa, askerlerimizi şehit eden terör örgütlerine de aynı mihraklar o silahları veriyor. Bunun için uyanık ve birlik olmamız lazım.”

Başkan Erbaş, Gazze, Filistin ve Kudüs’ün Müslümanların kalbi olduğunu ifade ederek, “Eğer kalbimize bir zarar gelirse yaşamamız mümkün olmaz. Onun için ‘orası bizim sınırlarımız içerisinde değildir. Bizi ilgilendirmez’ demek bir ihanettir. Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki; ‘Bir kötülük gördüğünüz zaman onu elinizle düzeltin, elinizle düzeltemezseniz dilinizle düzeltin, dilinizle de düzeltemezseniz kalbinizle buğz edin’. Yani kalbiniz kötülükten yana olmasın, kalbiniz o kötülüğe karşı olsun, hiç olmazsa bunu yapın buyuruyor.” diye konuştu.

Filistin’deki insanların açlıktan öldüklerini belirten Başkan Erbaş, yardımların, zekatların ve sadakaların Filistin’e gönderilmesini istedi.

Başkan Erbaş, İslam’da zalimin inancına bakılmadığını, Müslüman bile olsa ona karşı çıkılması gerektiğini söyleyerek, “Zalim Müslüman, mazlum gayrimüslim olsa bizim mazlumun yanında yer almamız lazım. İnancına, ırkına, rengine bakmayacağız. Yoksa İslam’ın adaleti nasıl gerçekleşecek?” dedi.

Filistin ve Mehmetçik için dua etti

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından, Filistin ve Gazze için dua ederek, şu niyazda bulundu:

İlahi Ya Rabbi! Düşmanlarını mağlup eyle, ‘Kahhar’ isminin tecellisiyle zalimleri kahru perişan eyle.

İlahi Ya Rabbi! Bizlere de elimizle, dilimizle ve kalbimizle Filistinli kardeşlerimize yardım etmeyi nasip eyle. Dünya Müslümanlarına birlik, beraberlik nasip eyle Ya Rabbi! Dünyadaki tüm insanlığı Gazze’de işlenen cinayetlere, katliama karşı durarak Müslümanların, Gazzelilerin, Filistinlilerin yanında yer almayı nasip eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Dünyanın neresinde zulüm varsa bizler mazlumun yanında, onlar için dua ediyoruz, dualarımızı kabul eyle. Zalimlerin kahru perişan olması için dua ediyoruz, dualarımızı kabul eyle Ya Rabbi!

Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Hindistan’da, Keşmir’de, Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Yemen’de zalimleri kahru perişan eyle, mazlumlara yardım eyle Ya Rabbi!

Nesillerimizi namaz kılanlardan eyle, ibadetli olanlardan eyle, Peygamber ahlakıyla ahlaklananlardan eyle Ya Rabbi!

Devletimizi, milletimizi ilelebet payidar eyle, her türlü kötülüklerden, şerlerden muhafaza eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Şanlı ordumuz, Mehmetçiğimiz sınır içinde ya da dışında yıllardan beri zalimlere, hainlere, dahili ve harici düşmanlara karşı mücadele ediyor, Ya Rab Peygamber ocağı şanlı ordumuzu karada, havada, denizde her veçhile mansur ve muzaffer eyle. Terör örgütlerine karşı muzaffer eyle Ya Rabbi!

Şehitlerimize rahmet eyle, gazilerimize şifalar nasip eyle Ya Rabbi!

Birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle, bizi tefrikaya, fitneye düşürmek isteyen dahili ve harici hainlere fırsat verme Ya Rabbi! Onlara karşı birlik, beraberlik içerisinde bizlere zaferler nasip eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Sen buyuruyorsun ki; ‘Onlar tuzak kurdular. Allah onların tuzaklarını bozdu.’ Ya Rabbi! Devletimiz, milletimiz, gençliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, ezanımız, bayrağımız için dahili ve harici hainlerin, düşmanların kurmuş oldukları her türlü hile ve desiseleri, fitneleri, fesatları, tuzakları kendi başlarına makus eyle.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.