Öne Çıkanlar tesk Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan çiftçi gündem başlıkları galatasaray Haydarpaşa Lisesi Uzm. Dr. Selda Yılmaz Cumhurbaşkanlığı kabinesi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş filistin rusya devlet başkanı vladimir putin tesk genel başkanı bendevi palandöken

“Gazze’ye En Fazla İnsani Yardım Yapan Ülkeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi açılış programında yaptığı konuşmada, “Gazze’de akan kanın durması, İsrail’in saldırılarının engellenmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Yaklaşık 54 bin tona ulaşan yardım miktarıyla Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi açılış programına katılarak bir konuşma yaptı.

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından birinin yaşandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kuruluşundan beri sürekli işgal, zulüm ve haydutlukla topraklarını büyüten İsrail, masum kanı dökmeye devam ediyor. Bugüne kadar 15 bin çocuk acımasızca katledildi. Çoğu kadın ve sivil 35 bin Filistinli kardeşimiz şehit edildi, 80 bini yaralandı. Yaklaşık 2 milyon insan evinden, yurdundan göçe zorlandı” açıklamasında bulundu.

“İLK GÜNDEN BERİ FİLİSTİN HALKIYLA TAM BİR DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ”

Bu vahim tablo karşısında Türkiye’nin ilk günden beri Filistin halkıyla tam bir dayanışma içinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Gazze’de akan kanın durması, İsrail’in saldırılarının engellenmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Yaklaşık 54 bin tona ulaşan yardım miktarıyla Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz. İsrail’in su kaynaklarını tahrip ettiği Gazze’ye her hafta 127 ton temiz içme suyu gönderiyoruz. Aralarında kanser hastalarının da olduğu 400’ün üzerinde Gazzeli hasta ve yaralıyı, ülkemiz hastanelerinde tedavi de ettiriyoruz. Belli periyodlarla iyilik gemilerimizi bölgeye sevk ediyoruz. Küresel Siyonist şebekenin tüm yıldırma girişimlerine rağmen, Filistin’e her türlü desteği veriyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.