Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan çin abd Rowland

İlber Ortaylı: Köy Enstitülerini 'CHP' Mahvetti!

ANKARA (ANKA) - Ünlü Tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı 'Köy Enstitülerini' CHP'nin kapattığını bildirdi.



Konuya ilişkin görüşlerini açıklayan İlber Ortaylı şöyle dedi:

" 'Halk Partisi bürokrasisi' diye bir tip vardı. Oldukça cahil, oldukça geri zekalı, fakat kendinden çok emin ve sloganlarla konuşan bir adamlardı bunlar, çok ilginç birşey. Tabi kendilerine göre bir doğruları vardı. Mesela diyorsun ki: 'Neden Gülbenkyan'ın müze malzemesini kabul etmediniz?' Gülbenkyan çünkü meşhur müzesini bize verecekti hakikaten. Karşılığında bazı şeyler istiyor. Limanda falan bazı imtiyazlar, işletmeler, vergiden muafiyet. 'Efendim veremezdik, biz fakir memleketiz.' Yahu sen o vergiyi almıyorsun ki, 'kesiyim' demiyor ki, yok orda birşey yani. Gelecek adam, birşey işletecek ondan sonra alırsın. Yani mekanizmayı kavrayamıyorlar. 'Şimdi onla mı uğraşacağız...' E, uğraşmazsan Lizbon'da seyredersin Gülbenkyan koleksiyonunu. Yani böyle şeyler oldu, mesele Köy Enstitüsü'nden çok şikayet ediyorlardı. Onu Demokrat Parti kapatmadı, onlara kalmadı yani. Kendileri kapattılar. İçine okuyan, Tonguç'u işten eden de Reşat Şemsettin Sirer'dir. Ve galiba yanılmıyorsam, ortaokul tahsilli biri Tonguç'un yerine ilköğretim genel müdürü oldu. Burada mahvettiler Köy Enstitülerini. Yani tamamen mahiyeti değişti, bunlar tamamen Halk Partisi zamanında olan şeylerdir." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.